A tofu tényleg kb méreg? Ha megeszem akár egy adag után is felborul a hormon-háztartásom, pajzsmirigyem tönkremegy és a többi?
A szójában NINCSENEK HORMONOK!!!!!
Fitoösztrogének vannak benne, amik óriási (napi több kilós) mennyiségben fogyasztva válthatnak ki az ösztrogénhez HASONLÓ és nem azzal megegyező hatást.
Ezek a fitoösztrogének a növények 90%-ban megtalálhatók, különösen a babfélékben és gabonákban van sok belőlük. Pl. A tarka bab, zab, árpa stb. Is tartalmazza és ezáltal sok feldolgozott termék is pl. sör, lisztek pékárúk stb.
Tudom hogy ezzel sokan nincsenek tisztában de ez egy rettenetes nagy tévhit.
Amiben valóban hormonok vannak azok az állati termékek: a tej, tojás, hústermékek magas hormontartalmúak részben természetesen, részben azért mert ha ipar hormonokkal kezeli az állatokat.
Úgy tudom, az ázsiai erjesztett szója okés, a többiről hallottam rosszat. Mivel ízetlen borzalomnak tartom a szóját, személy szerint nem eszem (csak erjesztve egy picit, szójaszószként), soha, semmiben (elég könnyen elkerülöm). Biztos, ami biztos.
De akármi is az igazság, méregnek nevezni kissé erős. Bár bizonyos mennyiségben minden méreg, szóval azért méregnek nevezni valamit sem mond kb. semmit.
Ha egy adag után mindenkinek baja lenne, arról gondolhatod, hogy tudnánk...
A tejet az emberiség nagyobb része nem tudja megemészteni, mégsem halnak bele még 126 adag után sem, legfeljebb csak az extrém érzékenyek.
A dohányzás egyértelműen káros, sokan mégsem halnak bele évtizedek után sem. A tofu azért akkor is enyhébb, ha a legrosszabb forrásból származik és igaz az a rossz, amiket írnak róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!