A tejben tényleg vannak hormonok?
Mivel terhes bocimama teje a tej, amit a borjúnak ♂ /üszőnek ♀ termel, miután megszülettek (csak állítólag hamar elveszik tőle) ezért sok hormon van benne. Mert az anyatejben is van hormon.
Mi az igazság? Hogy van ez? Egészséges tejet inni?
A "terhes" bocimamának nincs teje, csak miután megszületett a borjú!
Miután megszületett, sincsenek benne hormonok, egy állat ugyanis a növekedéshez szükséges hormonokat saját maga állítja elö, a tejben csak tápanyagok vannak.
A tej meg a legtöbb embernek egészséges (lenne), kivéve, ha leszoktatja magát, mert hosszabb ideig tartó tej-nem-fogyasztás is okozza a laktóztermelés megszünését és ezzel alakul ki a laktózérzékenység Közép-Európában.
Az emberiség jelentős része laktózérzékeny (orvosilag vagy nem, de rosszul esik nekik), ezt én természetesnek is tartom, felnőtt állatoknak nem kell tejet inni, főleg nem más fajét. Feldolgozva már más, amikor a sajt elveszti a laktóztartalmát...
Hormonoktól függetlenül sokan kerüljük a tejet, pl. a legtöbb testépítő is rossznak tartja.
Mindenki tapasztalja ki s döntse el, fogyasztja-e. Persze ebben fontos kérdés lehet a hormontartalom és egyebek, de én ezek vizsgálata előtt döntöttem, így nem kutakodtam.
1.: erről nem megoszlanak a vélemények, hanem van aki a tényeknek hisz, van aki a tejlobbinak.
A tehéntej ugyanúgy emlős állat ANYATEJE, mint az emberi tej. Mit tartalmaz az emberi anyatej? Fehérjéket, antitesteket, zsírokat, tejcukrot, ásványi anyagokat, endokannabinoidokat, emésztési enzimeket ÉS HORMONOKAT.
Ha nem hiszed, még a wikipédia is írja ("breast milk"):
" In addition to the appropriate amounts of carbohydrate, protein, and fat, breast milk provides vitamins, minerals, digestive enzymes,[17] and hormones.[17] Breast milk also contains antibodies and lymphocytes from the mother that help the baby resist infections"
Most akkor egyetlen kérdésem van azok számára, akik cáfolják, hogy a tehéntej hormonokat tartalmaz: ha minden emlős állat, még az embert is beleérte - teje hormonokat tartalamaz, akkor a tehéné hogy a csudába ne tartalmazna?
Kérdező:
SZERINTEM egészségtelen.
Ha fent elolvasod, miket tartlamaz az emberi anyatej, rögtön rájössz miért. A tehéntej is ugyanezeket tartalmazza - a saját fajtájának! Nem az embernek hasznos/szükséges hormonokat, antitesteket, enzimeket, és egyeket tartalmazza, hanem a borjú számára szükségeset. Azt gondolom nem kell elmagyarázni, hogy ez miért problémás a testünk számára.
Erre ráadásként jön az ipari állattartásból származó tejnél a permetezőszerek-növényvédőszerek, amit az állat a takarmánnyal elfogyaszt, az oltások, a génmanipulált takarmány, ami mind-mind bekerül káros anyagként a tejbe is.
7.nek köszönöm!
Ez volt a legkorrektebb válasz! Ezzel tényleg választ kaptam a kérdésre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!