Hogy gondolhatja azt ennyi ember, hogy egészséges, ha zsírt eszik zsírral és terhelő mennyiségű fehérjével?
Csak a kérdésedre válaszolnék. Azért, mert vannak olyan emberek, akiknek ez jó, és így egészségesek, mi ezzel a gond? Különben is, mi számít terhelő mennyiségű fehérjének? Mit jelent, hogy zsírt eszik zsírral? Ez a két tápanyag igen laktató, általában nehéz belőlük túlenni magunkat (szemben a szénhidrátokkal), bár lehetnek kivételek. Én egyikből sem szabok magamnak korlátokat, mert a szervezetem jól jelzi, mennyi elég, többet nem is kívánok. Fehérjéből ttkg/1-1,5 g, zsírból kb. ttkg/2 g a jellemző nálam, ami szerintem nem túlzott, bár utóbbi egyeseknek sok lehet.
Az sem mindegy, miből visszük be őket, minőségi vagy silány ételekből, és mit eszünk még hozzájuk. Én még életemben nem ettem fehérjeport, jobb nekem a tojás, hús, sajt. Hozzá sok zöldség és egy kis gyümölcs, ezekben minden megvan, amire szükségem van.
Egy rendes fehérjeporral nincs ám gond, amennyire tudom... Én előbb enném, mint a legtöbb húst, ott is számít a tartás...
Viszonylag egyetértek az előttem szólókkal is, bár nem látom be, hogy az, hogy a kifejezetten hedonista táplálkozás miért ne lehetne egészséges, nálam jól összejön a kettő. A hedonizmus miatt néha eszem nem ideálisan, de bajom általában nem lesz tőle (az nem is lenne hedonista, ha fájnék tőle). Az ember ízlése sokat tud változni. Én is nagy tészta- és cukorevő voltam, hatalmas mennyiségeket ettem belőlük, de ma már ilyen nincs és jobbakat eszem, mint valaha. Az elszánt egészségtudatosság kreativitással, nyomozási kedvvel és hedonizmussal (nincs az az isten, hogy úgy fogyjak, hogy kevésbé élvezzem az étkezéseket) párosulva elég jó, de esetenként drasztikus változásokat hozhat :) Nekem néha rávenni magam nehéz az ideális étrendemre, de amikor csinálom, az már remek.
A múltkori válaszom után eszembe jutott, hogy megjegyezzem azt is, hogy csak mert én szeretek zsírban sütni (szénhidrátdúsabb étrenden is folyton azt teszem), nyilván ez teljesen opcionális egy zsírra alapuló étrendben. Ahogy a hozzáadott zsírból sem kell sok. A zsírt be lehet vinni töltött tojásból, pörkölt földimogyoróból és (akár hozzáadott zsírt sem tartalmazó) sütikből is. Vannak ketózó nyersevők is.
10. válaszoló, igazad van :)
Mindenki másnak is köszönöm
Annyit még hozzáfűznék, mert sehogy sem tudtam elmenni mellette; sem a húsok, sem a fehérjeporok minőségét nem kritizáltam, csak azok fogyasztásának a gyakoriságát vagy mennyiségét a fehérjetartalmukhoz képest. A világért nem akarnálak bántani, ennyi a reakcióm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!