Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tudom kiszámítani...

Hogyan tudom kiszámítani mérleg nélkül a zsemle súlyát?

Figyelt kérdés

Pl. ha sütök 1kg lisztből,1,2l vízből 15db egyforma alakú,nagyságú zsemlét akkor 1db zsemle súlya mennyi lesz?

Negatív kommenteket nem kérek köszönöm,lehet nagyon egyszerű kiszámítani de én segítséget kérek.

2018. okt. 16. 12:16
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Ez most matematikai feladat, vagy vizsga anorexiából?
2018. okt. 16. 12:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Pontosan sehogy :D

ugyanis sütés közben nedvességet veszít ergó könnyebb lesz mintha csak simán a tészta súlyát elosztanád 15-el.

2018. okt. 16. 12:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor veszek egy mérleget. :D Köszi. :)
2018. okt. 16. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, illetve azt megmondhatom, hogy nekem 68 grammos tésztából 60 grammos zsemle lesz... Jelentősen veszt vizet, de azért a zöme benne marad. Ez alapján egy jó tipped lehet, nem tudom, fontos-e egészen pontosan.
2018. okt. 16. 13:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Mérleg nélkül sehogy, mert változó mennyi víz párolog el belőle sütésnél.
2018. okt. 16. 21:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Mérleg nélkül is megmondható. Mondok rá egy módszert.

Szerzünk egy deszkát meg egy fadarabot, középen alátámasztjuk vele. Az egyik végére ráállunk mi, a másik végére addig pakoljuk a zsemléket, amíg egyensúlyba nem kerül. Namármost a saját súlyunkat ismerjük, innen már csak egy egyszerű osztási művelet...

2018. okt. 16. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!