Testzsírzázalék mérő mérleg?
Valóban vannak olyan mérlegek amik hitelesen mérni tudják az ember testzsír százalékat? Ha igen hogyan működnek?
Tudtok olyan mérleget,vagy ha olyan nincs bármilyen készüléket ami nyomon követhetem a testzsírszázalékomat?
Ha nem több 10ezer forint az nem hátrány:)
Szia. Szerintem nincsenek, mert nekem is van itthon egy és leteszteltem vele valamit. Érdekes módon, ha csökken a kg-m csökken a t.zs-m... Ha nő a kg-m, nő a t.zs-m. Ami kb. lehetetlen, mert két hónapja edzek folyamatosan és egészségesen étkezem. Zsírból fogytam, izomtömegem nőtt és ugye ezáltal a testtömegem is és mégis zsírnak számolja. Szóval baromság, mert ha belegondolsz ez egy szisztematikus rendszer alapján működik. Az ilyeneknél meg kell adni a korod, a nemed, a magasságod és amikor ráállsz, ezekből meg a testtömegedből számol egy átlagot, t.zs-nek meg víztartalomnak.
Ha nő a tömeg, nő a zsír (a mérleg szerint). Leteszteltem az elméletet úgy, hogy telepakoltam egy táskát könyvekkel, a hátamra tettem és ráálltam, sőt még a nemet is átváltottam, hogy melyiknél mit mutat:
Férfi (táska nélkül): Kg=58,6 kg T.zs= 12,9% Férfi (táskával): Kg=66,9 kg T.zs=17,9%
Nő (táska nélkül): Kg=58,6 kg T.zs=24,1% Nő (táskával): Kg=66,9 kg T.zs=29,2%
Testzsírszázalékot szerintem a vérből lehet kimutatni, de nem tudom, nem vagyok a téma szakértője, de a mérlegek egy program szerint számolnak és nem mondanak igazat, mint azt a teszt is bizonyítja. Amúgy valami Dyras mérleg van itthon, 15.000 körül volt az eredeti ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!