Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Testzsírzázalék mérő mérleg?

Testzsírzázalék mérő mérleg?

Figyelt kérdés

Valóban vannak olyan mérlegek amik hitelesen mérni tudják az ember testzsír százalékat? Ha igen hogyan működnek?

Tudtok olyan mérleget,vagy ha olyan nincs bármilyen készüléket ami nyomon követhetem a testzsírszázalékomat?

Ha nem több 10ezer forint az nem hátrány:)

2017. aug. 21. 20:36
 1/2 Spectre_R42 válasza:

Szia. Szerintem nincsenek, mert nekem is van itthon egy és leteszteltem vele valamit. Érdekes módon, ha csökken a kg-m csökken a t.zs-m... Ha nő a kg-m, nő a t.zs-m. Ami kb. lehetetlen, mert két hónapja edzek folyamatosan és egészségesen étkezem. Zsírból fogytam, izomtömegem nőtt és ugye ezáltal a testtömegem is és mégis zsírnak számolja. Szóval baromság, mert ha belegondolsz ez egy szisztematikus rendszer alapján működik. Az ilyeneknél meg kell adni a korod, a nemed, a magasságod és amikor ráállsz, ezekből meg a testtömegedből számol egy átlagot, t.zs-nek meg víztartalomnak.

Ha nő a tömeg, nő a zsír (a mérleg szerint). Leteszteltem az elméletet úgy, hogy telepakoltam egy táskát könyvekkel, a hátamra tettem és ráálltam, sőt még a nemet is átváltottam, hogy melyiknél mit mutat:

Férfi (táska nélkül): Kg=58,6 kg T.zs= 12,9% Férfi (táskával): Kg=66,9 kg T.zs=17,9%

Nő (táska nélkül): Kg=58,6 kg T.zs=24,1% Nő (táskával): Kg=66,9 kg T.zs=29,2%

Testzsírszázalékot szerintem a vérből lehet kimutatni, de nem tudom, nem vagyok a téma szakértője, de a mérlegek egy program szerint számolnak és nem mondanak igazat, mint azt a teszt is bizonyítja. Amúgy valami Dyras mérleg van itthon, 15.000 körül volt az eredeti ára.

2017. aug. 22. 12:01
 2/2 anonim ***** válasza:
Ezek a merlegek tenyleg nem igazan negbizhatoak. A testzsirszatalekot meg az is befolyasolja,hogy epp mennyi vizet tart vissza a szervezeted.
2017. aug. 23. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!