Hogy lehet tartani a megfelelő étrendet a hétköznapokban?
Edzeni honnan lesz időd? Ugyanígy, ha főzni akarsz, akkor más dolgokról le kell mondanod, hogy legyen rá időd. Az időbeosztást gyakorolni kell, majd belejössz. Az önfegyelmed is fejlődik majd idővel, azt is lehet "edzeni".
Az, hogy most még nem tudsz főzni, nem akadály, nagyon sok részletes receptet találni az interneten. Egy párszor elszúrod majd, de hát az orvos is megtölt egy temetőt, mire kitanulja a szakmát...
Ha hétköznap nincs időd főzni, főzz hétvégén. Nálam előfordul, hogy a vasárnapi levesemet szerdáig eszem (munkahelyre mindig saját készítésű ételeket viszek, mivel elég speciális étrendem van, nem tudok máshol enni).
Főzhetsz egy nagyobb adagot és kis ételtartókban lefagyaszthatod. Ha ügyes vagy, minden nap másfajta ételt tudsz majd elővenni, amihez max. egy gyors köretet kell készíteni este, és másnap eheted. Kérdés, hogy van-e lehetőséged megmelegíteni és normális körülmények között megenni, amit beviszel.
Ha napközben nem tudsz főtt ételt melegíteni, akkor egyél valami hideget, és vacsorára a főtt ételt.
Nem baj, ha nem vagy mesterszakács, kezdd el egyszerű ételekkel, aztán majd belejössz :)
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Tudom, hogy pl. sok hobbi testépítő hétvégén főz sok adagot, bedobozolja és elvan vele. Ha ez neked nem felel meg, akkor áldozz rá időt, találj ki egyszerűbb ételeket, olykor hagyd ki a főtt ételt (anélkül is megoldható a tápanyagbevitel)...
A főzéshez nem feltétlenül kell rengeteg idő (ha nem hobbid, mint nekem, én ijesztő mennyiségű időt el tudok tölteni a konyhában, de ha kevés jutna rá, akkor abban is megoldom a speckó diétáimat is) s valóban remek dolog a lefagyasztás... Egyszer dolgozol, többször eszel... Sokunkat nem zavar, ha napokig eszi ugyanazt az ételt...
Fehérje? Vannak kész cuccok és olyan húsok is, amik percek alatt megsülnek, de nagy adagot is süthetsz előre. Vagy ott a tojás, pár perc. Én néha főzök 30-at, az megadja az alaphangulatot pár napra, utána átalakítom tojáspörköltté (nálam nem kevés a zsír, a ch-t szorítom meg). Rizst minimális perc melóval főzök (csak az elején kell ott lennem 4 percig, hogy lejjebb vegyem, ha felforr, de beidőzítem, hogy ne kelljen figyelnem), 4 napig eláll. Zöldséget sokszor csak nyersen eszem, megragadom és harapom, a zöldségételek már macerásabbak, de használhatsz mirelitet, s gyorsan fővőt, de konzervet is... Ha nem érek rá, nekem se jut eszembe padlizsánt sütögetni, borsót fosztani pedig főleg nem vagyok hajlandó, csak a saját kertem parányi termését évi egyszer.
A zabpehely sokaknak igen egyszerű, beleszórják fehérjeturmixba. Akinek főznie kell s mindenfélét beleszór, almát beledarabol, annak már több idő, de azért nem itt kezdődik a bonyolult és időigényes étel. De tényleg vannak egyszerűbbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!