Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A nagyevő vékonyakat miért...

A nagyevő vékonyakat miért nem bélyegzik meg úgy, mint az erősebb testalkatúakat?

Figyelt kérdés

A vékony emberek többsége saját bevallása szerint bármit és bármennyit ehet és eszik is, ilyen fajtájúak.

Persze, biztos van, aki vigyáz az étkezéssel, de nagyon sokan nem.

Míg ha egy kevésbé szerencsés alkatú ugyanannyi vagy akár jóval kevesebb ételtől vaskosabb, akkor az gyenge, zabálós, mértéktelen stb.

2018. szept. 8. 22:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Eredendően senkit nem az zavar, hogy sokat eszik - most komolyan, nem röhejes kicsit azért ekézni valakit, mert jó az étvágya? - hanem mert elhagyja magát, és meg se próbál ügyelni a külsejére.
2018. szept. 8. 23:05
 2/10 anonim ***** válasza:
20%

Mert az élet igazságtalan.. És mert általában akik a nemlétező genetika miatt nem híznak azok tudják a legjobban osztani az észt hogy ez márpedig nem a genetikán múlik... :(

Nagyon idegesít engem is, hogy a nagyon vékony, életében 5 percet sportoló kollégám háromfogásos ebédet eszik, semmi reakció, én merek a kisadag főételem mellé nagyritkán levest vagy utána egy müzlit enni már megszólnak. Nem tudom, hogy jönnek ahhoz emberek, hogy ilyen miatt bárkinek szóljanak :(.

Szerencsére nem veszem a szívemre, de nem igaz hogy nem unják meg? :)

2018. szept. 8. 23:06
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen, első válaszoló, de én arról beszélek, amiről a második válaszoló. Nem tehet róla a jólevő, hogy hízik vagy nem hízik. Tehát a nem hízó sem vigyáz jobban a kinézetére, sőt...
2018. szept. 8. 23:12
 4/10 anonim válasza:
Az elhízás se túl jó dolog,az öregem volt 110 kiló,aztán szépen lassan a cukor leépítette..én meg szeretnék hízni,de ha nem megy...
2018. szept. 8. 23:53
 5/10 A kérdező kommentje:

Na ez az.

Valaki szeretne hízni, de nem megy. Valaki szeretne nem hízni, de neki az nem megy.

Miért rosszabb (nem egészségileg, hanem megítélésben) a második?

2018. szept. 8. 23:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert nincs a homlokunkra írva a valóság.

Meglátnak egy vékony embert - biztosan sokat tesz érte, sportol perzse, hogy eszik kell az energia, meg miért ne tehetné hiszen vékony

Meglátnak egy teltebb embert - na ez biztosan egész nap tesped meg nassol azért ilyen

Sztereotípiák.. Ebben élünk, könnyen ítélkezünk (2. voltam)

2018. szept. 9. 00:01
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

OK, hogy sok vékony se tesz érte, de miért is gond a nagyétkűség, ha nem lesz belőle gond? De ha már elhízott valaki, akkor azért igyekezzen lefogyni, gondolom, ezt gondolják sokat. Én nem bélyegzek meg senkit, illetve azért EXTRÉM feleslegnél már felmerül bennem, hogy miért nem tesz érte valahogyan, azt azért már brutális evés nélkül nem lehet megoldani, hogy ne fogyjon, akármilyen is az anyagcsere (de elég empatikus vagyok, nagy fantáziával, így nem mondom, hogy lusta vagy tuti könnyű fogynia. simán lehet neki pokolian nehéz).

Amennyire tudom, a vékonyak, akik "ehetnek bármennyit", az esetek zömében keveset esznek. Nem rendes tanulmányban olvastam ezt, csak egyszer egy fórumon volt kiscsillió eset, hogy az ezt hangoztató ismerőseik alig ettek. Úgyhogy tuti sok ilyen van, egyszerűen nem tudják, mi a normál mennyiség, nekik a picike a normál.

Tisztában vagyok vele, hogy van olyan genetikájú ember, aki tényleg nem tud hízni zsírban - vagy csak brutális túlevés mellett. Ez persze később megváltozhat, de nem mindenkinél teszi.

2018. szept. 9. 00:42
 8/10 anonim ***** válasza:
49%

Mielőtt mindenki okoskodni kezd, nézzen utána a következő fogalmaknak: endomorf és ektomorf testalkatok.

[link]

2018. szept. 9. 14:10
 9/10 anonim ***** válasza:
68%

Nem a vékonyak esznek keveset, hanem a kövérek sokat. Utóbbiak azt gondolják, hogy az a "rendes" mennyiség, a többiek meg keveset esznek, holott egyáltalán nem így van.

Félelmetes, ahogy pl bedobják MINDIG a menzán az utolsó morzsáig, holott nem mindig éhesek, vagy nem mindig ugyanannyira.

2018. szept. 9. 20:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Én genetikámnál fogva vékony vagyok, nem tudom sokat eszek-e vagy keveset..:D

De képzeld, engem meg ezért bántanak. Az ember mindig talál rá módot sajnos..

Én jelenleg azért küzdök, hogy erősödni tudjak, meg hízni egyszerűen nem tudok a gyors anyagcserém miatt.

Szerintem akárhogy is van, nem kellene bántani a másikat ilyesmi miatt, nagyon rossul tud esni

2018. dec. 27. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!