A PEPSI-töl bajom lesz?
Naponta átlagosan 3liter folyadékot veszek magamhoz, ebből 2liter pepsi. Melós napokban 4literre nő a fogyasztásom, ekkor 2liter ásványvíz bejön a képbe, ugyanakkor a Pepsi fogyasztása 1literre csökken.
A maradék 1literek minden esetben a leves, illetve tejes/kakaós cuccok.
Összességében nagyjából a folyadékbevitelem 50%-a pepsi cola, már 5éve és érdekelne hogy később lehet ebből problémám? Hallottam olyat is hogy káros a kóla ha napi 20litert isznak belőle mindennap ez igaz, vagy elég belőle kevesebb is?
tiszta cukor a cucc.
mivel a szádból nyilván nem öblíted le vízzel alaposan, a fogaidon maradt cukrot a bacik bontják savvá, az meg a fogzománccal inkompatibilis. ugyanez vonatkozik a szénsavra.
napi 2 l cukrozott szemét elég túlzás, pláne ah elolvasod az apró betűben szedett összetételét az italnak.
ergo ne csodálkozz, ha el is hízol tőle.
értemén, h van, aki rajong a pepsiért, de ezt inkább különleges alkalmakra, partira tartogasd, nem arra való, h a folyadékszükségletedet fedezd. pláne, h a sok cukor vizet VON el a szervezetedtől! emiatt még többet iszol és benne vagy a mókuskerékben.
úgyh sztem tea/ásványvíz kombo. a zöldtea különösen jót tesz a szervezetednek.
Előre is köszke a válaszokat :)
Mivel alighanem PEPSI függő vagyok, maximum csökkenteni tudom egyelőre...
Mennyivel jobb az ha 0.5-1liter közzé szorítom, és legalább 0.5 tejtermék váltaná ki és valami teás cucc?
A napközbeni ásványvíz megmaradna.
ha nem akarsz függő lenni akkor nem leszel az,
hány olyan ember van aki megvan PEPSI nélkül is:D
én csak nagyon ritkán iszom, én inkább a hideg tejet szeretem:P
öcsém...napi 2 liter pepsit iszol? :O
ne haragudj, de te nem vagy komplett... igen, lesz bajod tőle, a fogakat károsítja, ráadásul rengeteg egészségtelen anyagot tartalmaz, amik kitudja még milyen bajt okozhatnak...
mégegyszer bocs a leszólásért, de ez egyszerűen rengeteg...és ha már öt éve megy, akkor az is lehet, hogy csak idő kérdése, mikor jöjjön valami sokkal komolyabb egészségügyi probléma...
esetleg nézesd meg magad orvossal (és/vagy fogorvossal is!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!