Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A PEPSI-töl bajom lesz?

A PEPSI-töl bajom lesz?

Figyelt kérdés

Naponta átlagosan 3liter folyadékot veszek magamhoz, ebből 2liter pepsi. Melós napokban 4literre nő a fogyasztásom, ekkor 2liter ásványvíz bejön a képbe, ugyanakkor a Pepsi fogyasztása 1literre csökken.

A maradék 1literek minden esetben a leves, illetve tejes/kakaós cuccok.

Összességében nagyjából a folyadékbevitelem 50%-a pepsi cola, már 5éve és érdekelne hogy később lehet ebből problémám? Hallottam olyat is hogy káros a kóla ha napi 20litert isznak belőle mindennap ez igaz, vagy elég belőle kevesebb is?

2010. jún. 21. 19:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. Egyik ismerősöm édesapja is kólázott durván és szívbaja lett belőle. Szóval szerintem ne is igyál vagy legalább kevesebbet.
2010. jún. 21. 20:00
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A fogzomancodnak lassan bucsut mondhatsz.
2010. jún. 21. 20:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
én is sokat iszok,illletve ittam!
2010. jún. 21. 20:01
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
szétba*a a fogaidat a szénsav, meg befogja, szerintem nem egészséges, tiszta víz, gyümölcslé az én ajánlásom
2010. jún. 21. 20:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

tiszta cukor a cucc.

mivel a szádból nyilván nem öblíted le vízzel alaposan, a fogaidon maradt cukrot a bacik bontják savvá, az meg a fogzománccal inkompatibilis. ugyanez vonatkozik a szénsavra.

napi 2 l cukrozott szemét elég túlzás, pláne ah elolvasod az apró betűben szedett összetételét az italnak.

ergo ne csodálkozz, ha el is hízol tőle.

értemén, h van, aki rajong a pepsiért, de ezt inkább különleges alkalmakra, partira tartogasd, nem arra való, h a folyadékszükségletedet fedezd. pláne, h a sok cukor vizet VON el a szervezetedtől! emiatt még többet iszol és benne vagy a mókuskerékben.

úgyh sztem tea/ásványvíz kombo. a zöldtea különösen jót tesz a szervezetednek.

2010. jún. 21. 20:10
 6/13 anonim válasza:
85%
1. szét*assza a fogaid meg szépen 2.lassan szétmarja a gyomorfalad és később elég komoly problémák lehetnek belőle ne azt mondom h ne igyál de ne ENNYIT!
2010. jún. 21. 20:10
 7/13 A kérdező kommentje:

Előre is köszke a válaszokat :)

Mivel alighanem PEPSI függő vagyok, maximum csökkenteni tudom egyelőre...

Mennyivel jobb az ha 0.5-1liter közzé szorítom, és legalább 0.5 tejtermék váltaná ki és valami teás cucc?

A napközbeni ásványvíz megmaradna.

2010. jún. 21. 21:28
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

ha nem akarsz függő lenni akkor nem leszel az,

hány olyan ember van aki megvan PEPSI nélkül is:D

én csak nagyon ritkán iszom, én inkább a hideg tejet szeretem:P

2010. jún. 21. 21:51
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

öcsém...napi 2 liter pepsit iszol? :O

ne haragudj, de te nem vagy komplett... igen, lesz bajod tőle, a fogakat károsítja, ráadásul rengeteg egészségtelen anyagot tartalmaz, amik kitudja még milyen bajt okozhatnak...

mégegyszer bocs a leszólásért, de ez egyszerűen rengeteg...és ha már öt éve megy, akkor az is lehet, hogy csak idő kérdése, mikor jöjjön valami sokkal komolyabb egészségügyi probléma...

esetleg nézesd meg magad orvossal (és/vagy fogorvossal is!)

2010. jún. 22. 16:54
 10/13 A kérdező kommentje:
Mindenem rendben van, a fogaim egy része már eleve xar volt még a kólázás előtt, azok helyett évek óta koronám van.
2010. jún. 22. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!