Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lenyelhető a gyógytea főzés...

Lenyelhető a gyógytea főzés nélkül?

Figyelt kérdés

Most szabadságom alatt akarok méregteleníteni. Most tehetem meg, hogy zsírmentesen eszem, mert nem kell erő, mert nincs munka. Vettem egy csomó méregtelenítő teát (salaktalanító, máj merídián, detoxikáló, fogyi...)

Nagyon pepecselős lefőzni őket naponta 5-7x és egészségtelen meleg teát inni ilyenkor. Lehet-e simán lenyelni a teapont és vízzel meginni főzés nélkül. Végülis bekerül a gyomorba nem?

2018. aug. 17. 14:01
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Bekerül a gyomorba, de a gyomorsav nem feltétlenül fogja tudni a hatóanyagokat kioldani belőle, vagy nem megfelelő mértékben. Vagyis nem biztos, hogy minden esetben hatékony lesz. Egyébként meg egyáltalán nem egészségtelen meleg teát inni ilyenkor, utána közvetlenül meleged van, de a hőszabályozási testfolyamatok következtében utána meg lehűlsz.

Egy csomó gyógynövény van, amely esetében hideg áztatással is ki tudod nyerni a hatóanyagot, tehát nem kell lefőzni, ez esetben este beteszed a megfelelő mennyiségű gyógynövényt a megfelelő mennyiségű vízbe, másnap reggel leszűröd és ihatod egész nap hidegen. Lefőzni is főzhetsz nagyobb mennyiséget, ha azt kell, és fogyaszthatod később, lehűtve. Nem látok ebben problémát.

2018. aug. 17. 15:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Azt ki mondta neked, hogy zsírmentesen egyél? Én semmi értelmét nem látom, ha méregtelenítesz, ha nem.

A legtöbb gyógyteából elég napi 2 bögre, reggel és este. Szerintem ki fogod készíteni az emésztésed, főleg, ha a fogyiteáktól még hasmenésed is lesz...

Nem egészségtelen meleg teát inni melegben, az arabok is ezt teszik. A főzni való gyógyteákat bizony meg kell főzni, nincs mese, egy kicsit lehűtheted langyosra és frissen idd meg, akkor a leghatásosabb.

A teafüvet nem szokás megenni, csak a belőle kifőzött teát, nyilván nem véletlenül. Hacsak nem vagy szamovár...

2018. aug. 19. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!