A jázmin rizst ugyanúgy meg kell mosni főzés előtt, mint a sima rizst?
Figyelt kérdés
Van különbség a tisztaságukban?2018. jan. 23. 07:56
1/5 anonim válasza:
A síma rizst sem kell (söt nem is szabadna) megmosni.
2/5 anonim válasza:
Miért kellene a rizst egyáltalán mosni? Semmivel esm tisztßabb vagy kevésbé tiszta, mint a liszt vagy a dara.
Ugyanis a rizs is gabona, mint a búza/rozs is, mindegyiket aratás után hántolják (ezért ninc rajtuk a szúrós külsö héja) - azaz a "piszkos" részt leszedik róla.
Ezután vagy szemesen csomagolják, vagy megörlik és utána használják fel ételkészítésre.
Egyiket sem fogyasztod nyersen, és a sütés/fözés fertötlenít.
Emellett ha a rizst megmosod - fölölsegesen- , akkor egy csomó értékes tápanyagot lemosol róla, ami meglehetösen értelmetlen ötlet.
3/5 anonim válasza:
Na ezt se hallottam még hogy a rizst meg kell mosni 😂
4/5 anonim válasza:
A rizst azért szokták megmosni, hogy a rajta lévő por lejőjjőn, ami a rizssyemek törmeléke, ettől pergősebb lesz a rizs, nem tapadnak a szemek annyira. Nem kötelező megmosni, de más az állaga tőle. Nem azért mossuk, mert koszos.
5/5 A kérdező kommentje:
Én mindig megmosom.
Nem koszos? Ez biztos? Mert akkor nem fogom mosni.
2018. jan. 23. 11:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!