Miért vált "ellenséggé" a gyümölcs?
Akinek ellenség, nos, az ne egye.
Igen, tele van cukorral, s vagyunk egypáran, akiknek ez nagyon előnytelen. Engem a kcal kevéssé érdekel (azért számít, mert fogyni akarok), de a cukor fontos.
Ma kóstoltam többféle gyümölcsöt meg ettem gyümölcsös édességet, ez már 110g cukor, tudnék én sokkal többet is enni belőlük... Közben nem is laktatnak, szóval nekem csak az élvezet miatt éri meg valahol, de csak alkalmilag. Egy normál napon pár deka alatt maradok, úgy jó.
30 dkg gyümölcs szinte semmi se, 1 kilót is könnyű bevágni akár egyszerre... Legalábbis sok gyümölcsimádó így van vele, én is. Tudok enni napi 20 grammot is, de azért ilyenkor nyáron az nehéz lenne.
Én is odavagyok a gyümölcsökért, de kalóriában még egy kiló sem sok más ételekhez képest. És egy kiló étel egy étkezésre - hát az átlagember kidurranna.
Neked miért a cukor számít fogyáskor és nem (annyira) a kalória?
Sokan fruktóz intoleranciában szenvednek.
Imádom a gyümölcsöket, de pl. a körte, cseresznye olyan hasi görcsöket okoz, hogy elsírom magam.
Manapság már kerülöm.
Az utolsó kérdésedre válaszolva. Én pl. simán megeszek egyszerre egy fél dinnyét. Ez kb. 1500gramm. 450kcal és 108 gramm ch amiből 98gramm cukor!!!
És még csak dinnyét ettem. Amit egy óra alatt kipisilek, de mennyi cukrot beviszek! És akkor mi van a nap többi étkezésével?
Szóval finom, üdítő, másfél kiló 450kcal, de csak egy kis nassolás és ott a rengeteg cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!