Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Anorexia utáni roborálás...

Anorexia utáni roborálás alatt mennyi idő alatt szokták visszaszerezni a szükséges testsúlyt?

Figyelt kérdés

Nagyon szépen kérem, aki megveti az anorexiásokat, kattintson el innen, keressen másik kérdést, amihez szívesebben szól hozzá. Nagyon szépen köszönöm!

Nem arra az esetre gondolok, amikor valaki hosszas koplalás után falja a sütiket, csokikat, pizzákat, stb. , mert abból nem profitál a szervezet; hanem amikor valaki rendesen követ egy napi hat étkezésből álló étrendet (amit hetente ellenőriz egy dietetikus), amivel beviszi a szükséges egészséges zsírokat, szénhidrátot, fehérjét, vitaminokat és mellé megeszik mondjuk egy szelet csokit az ebéd mellé (például 4 kocka Milka egy táblából letörve vagy egy Sportszeletet vagy egy Marsszeletet, stb)(Igen, jól emlékeztek, én tettem fel a csokievéssel kapcsolatban is kérdést :) ).

Ha 1,5 hónap alatt 1,5 kg-t híztam az optimális vagy kevés?

Anorexiás ismerősötök vagy Exanorexiások mennyi idő alatt szedték/szedtétek fel a szükséges plusz kilókat?

2018. júl. 17. 08:35
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
Ha már hízol, az csak jó. Főleg orvos is ellenőrzi a "fejlődésedet" így biztosan szólna ha kevés lenne ez a másfél kiló. Fokozatosan kell hozzászoktatnod a szervezetedet a kajára, mert ha egyszeriben szednél fel nagy súlyt, azt az elszokott tested nem bírná, rosszul reagálna. Nem voltam sose anorexiás, a súlyodat sem ismerem, de szerintem mint a fogyásnál, ez olyan 1 év alatt veszed majd te is észre :))
2018. júl. 17. 09:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ, megnyugtattál! Az ismerőseim (kivéve persze a dietetikusom) kevésnek vélik a május óta felszedett 1,5 kilót és gyakran fejezik ki nemtetszésük, de gondolom azért, mert külsőre is még hasonló vagyok, mint a roborálás kezdetén, 1,5 kg nem túlzottan látszódik meg, de megnyugodtam, hogy 1,5 hónap alatt ez így rendben van. :)
2018. júl. 17. 09:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Kérdés mennyi volt a súlyod. Ha valaki súlyosan alultáplált (BMI 12-13), akkor gyorsan lehet hízni. Ilyenkor gyakran heti 3-4 kg is lehetséges. Kórházakban heti 1-1,5 kg a cél. Viszont 1,5 kg még nem mérvadó egy hónap alatt. Ez lehet, hogy hízás, viszont lehet, hogy csak víz..
2018. júl. 17. 10:13
 4/6 A kérdező kommentje:
1,57 cm-hez 36 kg-ra fogyasztottam magam, de roborálás kezdetére május végefele 37 kg voltam. Most 38 és fél vagyok; szóval nem súlyos az alultápláltság - de azért alultápláltság, ezért nem ártanak a plusz kilók.
2018. júl. 17. 10:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha ilyen alacsony a testsúlyod, akkor a 1,5 kg kevés. De persze a lényeg, hogy jo úton haladsz.
2018. júl. 17. 11:43
 6/6 A kérdező kommentje:
50 kg a cél, csak nem tudom ezt egészséges roborálással (és nem pizza-csipsz-csoki falás; ergo egészségtelen dőzsöléssel, amiből a szervezetem nem profitálhat) mennyi idő alatt érhetem el, de megnyugodtam, hogy nem probléma, ha a hízásom lassú.
2018. júl. 17. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!