Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az igaz hogy a Budapestiek...

Az igaz hogy a Budapestiek egészségtelenül táplálkoznak?

Figyelt kérdés
Hogy látjátok

2018. júl. 15. 14:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
90%
Már nagyon kevès falusi ember termeli meg magának a dolgokat. A legtöbben ugyanúgy a tescoban ès hasonlókban vásárolnak mint akár a budapestiek. A tésztát sem gyúráják otthon hanem készen veszik. Olcsóbban jönnek ki ha megveszik a húst hidd el. Az más kérdés, hogy minőségben mi a jobb.
2018. júl. 15. 15:06
 12/20 A kérdező kommentje:

Olvasd el, érdemes:

[link]

2018. júl. 15. 15:08
 13/20 anonim ***** válasza:
91%
Egyébként mivel Budapest ilyen nagy, itt van lehetőséged dönteni, hogy milyen gyorsétterembe mész. Nem csak a meki létezik, rengeteg egészségtudatos étterem, büfé van.
2018. júl. 15. 15:09
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

Megnyugtatlak, az értelmesebbje Budapesten se jár gyorsétterembe. Én pl. életemben 1x voltam, csupán kíváncsiságból és azóta sem.

Piacra járunk zöldségért, gyümölcsért, normálisan főzünk, pedig hetedíziglen budapestiek vagyunk.

Sőt, továbbmegyek! Rendszeresen szalonnával, kolbásszal, füstölt cuccokkal, sült vagy nyers vérrel sem tömjük magunkat.

Az általánosítás mindig nagy hiba!

2018. júl. 15. 15:14
 15/20 anonim ***** válasza:
46%
Hát te nagyon buta vagy.
2018. júl. 15. 16:12
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert találsz egy cikket a neten, ami alá támasztja az igazadat, nem árt tovább keresgetni és megvizsgálni több szempontból a kérdést és nem elhinni az első megerősítést, amit kapsz.

BP-n több pénzük van az embereknek, mint máshol, de nem termelnek saját maguk bio kajákat. Ezért több pénzük és lehetőségük van egészséges kaját venni, de sosem lehetnek biztosak abban, amit vettek, azt hogyan termelték.

Ezen kívül mentalitásban és táplálkozásban nem hinném, más lenne a különbség, mint Budapesten kívül.

2018. júl. 15. 17:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Laktam kisvárosban, Budapesten, kis faluban, nagy faluban és településeken kívül is. Sehol nem tudtam megtermelni a növényeim töredékét sem (amúgy Pesterzsébeten termeltem, ahogy most is van egy pici veteményesem. nem igazán terem meg semmi, mert még rossz a föld és nap sincs sok és sík terület sem, de már kezdek rájönni, mivel jövök ki majdnem nullszaldósra. az sem éri meg a munkát, de azért kell), sehol nem tudtam állatot tenyészteni és mindenütt ugyanúgy főztem.

Ami nem Budapest, az amúgysem feltétlenül falu, lehet székesfehérvári panel is, a közelben több szupermarkettel, mekivel, cukrászdákkal és ételrendelési lehetőségekkel.

Alapvetően az emberen múlik, hogy hogyan étkezik, az, hogy hol lakik, olyan rengeteget nem nyom a latban. Valamit igen, de végül az ember hozza meg a döntést, én 8 év Budapesten lakás alatt egyszer sem ettem pl. hamburgert. Mondjuk kínaiztam, de ahhoz sem kell Budapest. S a tudatos életmódváltás változtatott sokat. Itt már bejöttek speckóbb ételek is, de falun is ugyanúgy meg lehet szerezni bármit, max. megrendeli az ember webshopból (sokszor olvasom, hogy jaj, falu, ott nincsenek speckóbb alapanyagok. egyrészt de, az én kis falumban a zöldséges is tele van mindenféle érdekes cikkel, bár azért sokuk drága ott, persze a Tescóra is igaz ugyanez, másrészt tényleg meg lehet őket rendelni, kihozzák 2 kis falu közé a földút végén levő dombtetőre is, hacsak nem finnyás a futár, mi pár eset után inkább a falusi postára vagy benzinkútra rendeljük a csomagot).

2018. júl. 15. 18:51
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre a válaszom egyértelmű nem. Nem függ a lakóhelytől, hogy ki mennyire egészségesen táplálkozik. A falvakban, kisvárosokban (vagy úgy általánosságban kertes házban( lakók nagy része nem termel magának semmiféle alapanyagot, vagy ha mégis, akkor főképp zöldségeket és abból is csak a felhasználása kis részét. Egyszerűen nem éri meg, piszok drága az otthoni termelés a bolti zöldségek-gyümölcsök árához képest. A házi állattenyésztés még ritkább: tyúkokkal, nyulakkal még csak-csak elvan az ember, de a disznóhoz és a szarvasmarhához már egész ember kell, az nem megy úgy, hogy napi 8 vagy mikor mennyi órát dolgozol és még el is megy mondjuk 1-1 óra a bejárással.

Egyébként pedig sajnos a "sehr magyarosch" ételek sokszor egy fokkal nem egészségesebbek, mint a gyanús gyorséttermi kaják. Hús nélkül nincs főétel, de ha hús van, akkor zsírja is legyen, mer' szárazon nem ér semmit, köretből jó sokat kell szedni, hogy teljen a gyomor, bírjá' dógozni, kenyeret lehet enni mindenhez és ha lehet, akkor kell is, a pékségben az eleve émelyítően édes, szénhidráttal minden irányból megtámogatott péksüteményt azért még csak meg kell szórni porcukorral, hogy biztos legyen, a kávéba is mehet 4-5 cukor, hadd legyen jó édes, a saláta a nyulaknak való, az nem étel, a jó vasárnapi levesen lehűlés után ujjnyi vastag zsír legyen - ilyen alapelvek mellett hiába termeled magadnak, állítólag biomódszerekkel az alapanyagokat, akkor is egészségtelenül étkezel.

2018. júl. 15. 19:06
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Az arányaiban sok zsírt én megfelelő étrendben egészségesnek tartom, mert nekem az is, viszont ennek a másik oldala, hogy nem eszem sok szénhidrátot, cukrot pedig főleg nem... Bár van, akinek a szénhidrát- és zsírdús étrend is teljesen rendben van.

Ezért is vagyok bizonytalan, ha egészségességről kérdeznek itt. Drasztikusan eltér, hogy kinek mi számít egészségesnek s objektíven is igen más tud lenni ez két különböző ember esetében.

Plusz ott van a mérték is... A legegészségesebb étrenden is egészségtelen a durva túlevés.

2018. júl. 15. 19:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Máshol is. Minden strand (helyben, meg a balatoniak is) úgy néz ki, mint egy húspiac.
2018. júl. 15. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!