Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Amíg a szüleitekkel éltetek...

Amíg a szüleitekkel éltetek ti is rosszabbul, egészségtelenül étkeztetek?

Figyelt kérdés

Amíg nincs saját pénzed sajnos kènytelen vagy azt enni, amit ők vesznek. Például csak zsíros, túl fúszerezett ételeket csinálnak például kocsonya, pecsenye, pörkölt állandóan. Míg én inkább csirkét ennék, zöldségeket, gyümölcsöket. Például van olyan is, hogy nincs ebéd vagy vacsora, hanem van fehér kenyér és végj abból, ha éhes vagy. Herótom van már a kenyértől. Meg például csak szénsavas italokat veszünk, ami kikészíti a gyomrod. Nem tehetek róla, de nekem tönkrevágja a gyomromat a "paraszti koszt".

Főznék magamnak is, de mégcsak a hozzávalókat se veszik meg nekem.

2016. okt. 13. 13:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%
Nalunk is ugyan ez van. Volt 2 ev amig en magam feleltem azert amiert eszek es jo formaban voltam mindig salata, csirke , turo, fozelek, tojas, most hogy a csalad kesziti a kajat es nincs beleszolasom mindne csupa zsir es nem egeszseges ;( hiztam is es tiszta narancsbor lettem egy 1 alatt de nemtudok mit tenni. Az edzes se eleg ilyen kaja melle. Varom hogy elkoltozzek es vegre en vegyem az etelt es fozzej
2016. okt. 13. 14:48
 2/15 anonim ***** válasza:
79%
Honnan ismered anyamat? Nem enged fozni senki. Es rohadt merges lesz :D. Mosni se enged e snem csak jo indulatbol hanem teljesen kiakad ha barki akar valamit cisnlani helyette. Teged kene fel pofozni hogy attol amiert valakire raeroltetik a rossz kajat de egeszseges akar elni , elkenyeztetettnek hivod:D sajnalom ha neked nem tudnak kajat adni . mas helyzetben vannak az emberek.
2016. okt. 13. 15:04
 3/15 anonim ***** válasza:
62%
Igen, állandóan szar, zsíros magyar kajákat csináltak, húst-hússal és semmi zöldség. És most csodálkoznak, hogy vegetáriánus lettem..
2016. okt. 13. 15:29
 4/15 anonim válasza:
76%

Egy gyereknek például a fejlődéséhez nem csak zsíros ételekre van szüksége. Sokszor nem engedhetjük meg magunknak, hogy jó ételeket együnk, és ugye az olcsóbbak zsírosak és egészségtelenebbek is. De vannak igazán olcsó egészségesebb ételek is. Én ettől az állandó semmilyen kajától refluxos lettem, magas a koleszterinem. Nem vagyok még öreg pedig.

Például a brokkkolikrémleves nagyon egyszerű és sokkal egészségesebb mint egy zsíros leves. Mellesleg az én apum is megszerette a brokkolikrémlevest pedig ő csak húst-hússal enne.

2016. okt. 13. 15:39
 5/15 anonim ***** válasza:
58%
nem.anyám a gazokkal töm mindig,ha itthon van.amikor egyedül vagyok,akkor bontakozhatok ki végre,és ehetem a húst hússal.
2016. okt. 13. 16:52
 6/15 anonim ***** válasza:
85%

"Meg például csak szénsavas italokat veszünk, ami kikészíti a gyomrod. "

Ööööö.... Nincs vezetékes vizetek? Akkor vigyél haza a szénsavas víz pillepalackjában a suliból.

2016. okt. 13. 17:13
 7/15 anonim válasza:
77%
De miért nem szólsz nekik hogy neked másra van szükséged, biztos megértenék. Néma gyereknek anyja se érti a szavát.
2016. okt. 13. 17:24
 8/15 A kérdező kommentje:

Egyébként tudtam, hogy ez lesz, hogy amíg anyád házában vagy, azt eszed, amit kapsz, örülj, hogy kapsz valamit...

Pont erről szólt a kérdés, hogy amíg otthon lakik valaki. Egyébként 15 éves vagyok, iskolás, jogilag sem dolgozhatok még.

Én tényleg főznék, de már az alapanyagokat nem veszi meg, akkor neki sem tudok állni. Egyébként csapvizet iszom, azt is viszek iskolába.

Gyerekkorom óta kocsonya, pörkölt, pecesnye állandóan, zsírban totyogva, mert apa úgy szereti. Meg ez a kenyér kenyerrél.

Nyilván azt eszem, amit kapok meg nem sojat panaszkodom. Arról szólt, hogy nincs más lehetőség. Egyébként 4 évesen ia apa zsíros, parasztos kajáját kaptuk.

2016. okt. 13. 17:55
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Koleszban lakom Pesten 2 éve, kb nyáron kezdtem el jobban odafigyelni mit eszek és igen, most már tök más élmény otthon enni. :D Magamnak kb csak reggelire veszek magos zsemlét, szóval kb napi 1-2t eszek, otthon meg halomra, mert napközben, meg vacsira is mehet. Főételnek csupa tészta, krumpli. Itt ha megtehetem, általában menzán sima csirkemell-rizs kaliberű kajákat kérek. Szerencsére megértik már, hogy pl péksütit nem eszem soha, bár anya néha próbálkozik. Elmennék magamnak venni pár plusz dolgot pl salátát, túrót stb de dugig van a hűtő, meg egyem már azt ha ott van a kaja.
2016. okt. 13. 20:42
 10/15 anonim ***** válasza:

Épp ellenkezőleg, amíg a szüleimmel éltem addig ugye voltunk hárman nők, akik főzhettünk, a házimunka is többfelé osztódott, tehát mindig volt otthon főtt étel, rendes kaja, még ha mindhárman jártunk dolgozni akkor is.

Amióta külön élek, mindent magamnak kell megoldanom, így ha épp fáradt vagyok főzni akkor nem nyúlhatok be a hűtőbe a kész kajáért, mert nincs.

2016. okt. 14. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!