Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Amíg a szüleitekkel éltetek...

Amíg a szüleitekkel éltetek ti is rosszabbul, egészségtelenül étkeztetek?

Figyelt kérdés

Amíg nincs saját pénzed sajnos kènytelen vagy azt enni, amit ők vesznek. Például csak zsíros, túl fúszerezett ételeket csinálnak például kocsonya, pecsenye, pörkölt állandóan. Míg én inkább csirkét ennék, zöldségeket, gyümölcsöket. Például van olyan is, hogy nincs ebéd vagy vacsora, hanem van fehér kenyér és végj abból, ha éhes vagy. Herótom van már a kenyértől. Meg például csak szénsavas italokat veszünk, ami kikészíti a gyomrod. Nem tehetek róla, de nekem tönkrevágja a gyomromat a "paraszti koszt".

Főznék magamnak is, de mégcsak a hozzávalókat se veszik meg nekem.

2016. okt. 13. 13:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nézd, az alma, a sárgarépa, a cékla filléres tétel, ha nem vesznek külön kérésedre sem, amit nem hiszek, akkor te is meg tudod venni, és eheted nasinak, vagy összereszelve salátának minden nap, kenyér helyett.

Nem kell palackból innod semmit, ha egészséges akarsz lenni, igyál úgynevezett vizet, a csapból. Ez a kérdés kipipálva.

Ennek az étrendnek a káros hatásait sporttal tudod karban tartani. Mondjuk, azt kötve hiszem, hogy édesanyád minden egyes nap vagy kocsonyát vagy pörköltet főz. De tudod, kislány, a csirke evése önmagában nem egészséges. Akkor sem, ha trendi emberek ezt eszegetik. Az egészséges a hal fogyasztása például, abból is tengeri halaké, és nem olajban sütve, panírozva, nem fehér rizzsel és nem krumplival.

Egyél kevesebbet abból, ami túl nehéz, rágcsálj almát minden nap, idd a vizet, sportolj!

Azt pedig nem hiszem, hogy ha megkéred anyukádat, ne venne neked egy-két kg. gyümölcsöt vagy fél kiló répát/céklát/savanyú láposztát 60 forintért. Kezdetnek megteszi. Aztán majd 18 éves korodtól azt főzöl magadnak, amit szeretnél.

2016. okt. 14. 11:05
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem vesz ilyeneket. Ma és tegnap megint csak üres kenyér volt vagy pörkölt. Mindig ez van. Nem vesz meg ilyeneket, ma is prőbáltam összedobni valamit, de semmi nincs itthon. Úgyhogy maradt a kenyér vagy szoktam sima krumplit főzni magában. Ráadásul apa cukorbeteg és ő nem is ehetne ilyeneket, de nem érdekli őket.
2016. okt. 17. 19:27
 13/15 Illetlen Levesek 4 ***** válasza:
Én otthon ettem egészségesebben, volt rendes főtt kaja (pörkölt, pecsenye, kocsonya), most hogy külön élek, magamra ritkán főzök, több az egészségtelen gyors kaja, több csokit eszek és több alkoholt iszok.
2016. okt. 18. 09:44
 14/15 anonim ***** válasza:
Akkor kérj 200 forintot, vegyél belőle egy kiló almát és minden nap egyél egyet.
2016. okt. 18. 14:32
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, teljesen megértelek.

Nalunk a családban mindenki elzárkózik az egészséges étkezéstől. Nem szeretik kipróbálni. Anya azt mondja, drágák az egészséges dolgok, a többiek pedig mindig lehurrognak, ha valamit én főzök. Például én előnyben részesítem a kókuszolajat. Semmi valtozás nincs a kaján, senki észre se veszi, de ha már lássák, hogy készül, közlik, hogy nekik nem kell.

2016. okt. 18. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!