Nagyon egészségtelenül eszek, amellett hogy sovány vagyok?
Na az a helyzet, hogy rengeteg egészségtelen kaját meg tudok enni, heti egyszer minimum gyorskaja, aztán kb mindennap valami édesség (gumicukor, csoki) nagy mennyiségben.
Ennek ellenére a főtt kaját annyira nem szeretem, nem sokat szoktam ebédelni, vacsorázni (hideget) úgy normális mennyiségben és minőségben szoktam, reggelizni szintén.
Az a szerencse, hogy nem iszom sok cukros üdítőt és a gyümölcsöt, zöldséget is nagyon szeretem.
Ennek ellenére nagyon sovány vagyok, viszont arányosan és a sporttal sincs gond, az is elegendő.
Mi a véleményetek, min változtassak?
(ha nem ennék ennyi 'szart', szinte elfogynék:D)
15/lány (175 cm, 53 kg)
Pedig valahogy át kellene alakítani az étrendedet, és hidd el, nem fogsz elfogyni, ha változtatsz. Nem csak a méreteid miatt lenne fontos változtatni, hanem az egészséged miatt is, mert simán összeszedhetsz észrevétlenül pár betegséget, amit azért még nem kellene. Anyukámnak is véletlenül derült ki anno, hogy cukorbetegsége lett (mára szerencsére már csak a diétát kell tartania, de azért megküzdött).
Próbálj a főtt kajákkal is barátkozni, esetleg tanulj meg főzni te ezt-azt, hátha csak az a gond, hogy mások nem úgy csinálják, ahogy neked ízlene. Rengeteg remek recept van kiváló leírással, akár szájbarágósan is. Én pl. a kedvenc lencsefőzelékemet 3 különböző receptből raktam össze. :-)
Én csak egy rossz dolgot látok, úgyhogy annyira nem vészes.
A mindennapi édesség nagy mennyiségben.
Ezen kéne csak változtatni.
Hízni meg majd fogysz, ahogy idősödsz.
Igaza van utolsónak. Ahogy megállsz a növésben szépe el fogsz kezdeni hízni, ha nem figyelsz oda.
Ugyan ez volt velem is. 17-18 éves koromig olyan sovány voltam, hogy a bordáim látszottam. A szüleim azt hitték, hogy halálos beteg vagyok vagy valami parazita rág belülről, mert annyit ettem mint az egész család együtt és mégsem híztam semmit. Orvostól orvosig vittek,de nem találtak semmit.
Aztán elértem a fenti életkort és minden megváltozott. Kevesebbet eszek mint akkor és mégis 65 kilóról felhíztam 112-re. Egészségügyi problémám most sincs de elég drasztikus volt a változás. Azóta is tartom ezt a súlyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!