A házi igen, főleg a kecsketej!
A bolti "tej" meg kb. a nullával egyenlő!
Most akik lepontoztak árulják már el, hogy miért pontoztak le???
Írjátok be gugliba, hogy kecsketej ha ennyire hikomatok vagytok és olvassatok kicsit!!!!
Persze van sok kamu cikk is, hogy "egészségtelen a kecsketej"
"tilos kecsketejet inni" stb stb...
de ez mind csak a gyógyszeripar propagandája, hogy inkább gyógyszert vegyünk és arra költsük a pénzt!
sok hülye meg beveszi :)
Nekem nem, de egyeseknek még sokkal egészségtelenebb (mivel én nem vagyok érzékeny a tejre, csak nem esik maximálisan jól s más okom is van, hogy nem fogyasztom), másoknak pedig OK és az összetétellel sincs bajuk.
Nem lehet ezt így megmondani, hogy valami egészséges vagy sem, főleg, hogy nem mindegy, milyen tejről van szó, milyen mennyiségben, esetleg mikor s főleg kinek.
Gondolj bele miből áll.
Egy párosujjú patás kérődző anyateje a szintén párosujjú patás kérődző kicsinyei számára. Az ő számukra ideális emésztési enzimeket, baktériumokat, hormonokat, endokannabioidokat, fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat tartalmazza.
Az ember számára (főemlős) meg egy halom kevésbé ideális genny, mely kifejezetten gyulladáskeltő, nehezen emészthető, és a Föld 70%-a allergiás rá. Emellett a kazein kifejezetten erős rákkeltő, valamint a tej dúskál koleszterinben és telített zsírsavakban is, melyek emelik a magas vérnyomás és a szív-és érrendszeri betegségek valamint cukorbetegség kockázatát.
Mindemellett: a tej hormontartalma bizonyítottan hatással van az emberi hormonháztartásra, a férfiaknál jelentősen csökkenti a tesztoszteronszintet, a nőknél pedig növeli az ösztrogénszintet, ezzel mindkét nemnél kinek mit: prosztata, here, mell vagy méhnyakrákot okoz előszeretettel, mert felborítja a hormonháztartást, ami ezekben a szervekben a legfontosabb.
Nem azt mondom hogy heti 1 deci tejtől vagy tejterméktől(ez utóbbiakra ugyanez igaz, a sajtra meg halmozottan is) meghalsz majd, de az hogy a tejtermékek rendszeres (napi) fogyasztása kb. 60%-al emeli a rák kockázatát elég ütős szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!