Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tudnék hizni? Mert én...

Hogyan tudnék hizni? Mert én lisztérzékeny vagyok? (lent)

Figyelt kérdés
a problémám miatt nem megy a tömegnövelés hisz a gabona az alap táplálék. én meg pont arra vagyok allergiás. mit javasoltok?
2010. jún. 17. 13:46
 1/7 anonim válasza:
Nagyon sovány vagy? Ha esetleg sportolnál, akkor izmosabb lennél, kvázi az izom tömege megnövekszik, formásabb lennél tőle .
2010. jún. 17. 14:32
 2/7 A kérdező kommentje:
kick boxolok, biciglizek, focizok, futok. kell ennél több?
2010. jún. 17. 18:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Bármitől lehet hízni, csak eleget kell enni. De ha alkatilag vagy vékony, akkor fogadd el, örülj neki, hogy nem kell fogynod!
2010. jún. 18. 16:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Arra még nem gondoltál, hogy pont a lisztérzékenység miatt vagy sovány? Ha tartod a diétát és regenerálódnak a bélbolyhok, ami állítólag 1 év alatt történik meg, akkor utána előfordulhat hogy hízni fogsz. Bár nem tudom, mióta tudod hogy az vagy és mióta diétázol? Érdekelne a tapasztalatod, mert 32 éves vagyok és életemben először most merült fel bennem bizonyos tünetek alapján, hogy lisztérzékeny lehetek. És én abban bízok, ha diétázok és helyreáll a bélrendszerem, akkor a tápanyagot is jobban tudom majd hasznosítani. Ugyanis a bélbolyhok termelik az emésztőenzimeket, ami szükséges a tápanyag hasznosításához. Ja, és vasággyal vagyok 45 kg, egész életemben csenevész voltam, és most nagyon reménykedem, hogy meg fogok hízni.

De még nincs igazi diagnózisom. Nagyon félek a kivizsgálástól, a biopszia részétől:( Vérvételre még csak-csak elvonszolnám magam.

2010. aug. 18. 20:23
 5/7 A kérdező kommentje:
nézd én 17 vagyok és jó pár éve tudatában élek azzal hogy lisztérzékeny vagyok. a diétát kb az első 2 évben tartottuk és nem volt semmi változás ráadásul a vérvételi eredményeim is pozitivak voltak. most hogy nem tartom a diétát és mindent összeeszek most negativ az eredményem és zsinorba az utolsó 6-7 alkalommal végig negativ volt. azóta is az.
2010. aug. 19. 17:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez furcsa. Az a baj, hogy nehéz teljesen kiszűrni a táplálékból a glutént, pont ma néztem egy konzerv májkrém dobozán is, hogy tartalmaz. Lehet, hogy nem sikerült 2 évig teljesen gluténmentesen étkezned. Amúgy a vérvétellel kapcsolatban azt is hallottam, hogy nem mutatja ki feltétlenül. Valószínű engem hiába vizsgáltak volna vérvétellel, nem mutatta volna ki, mert 31 éves koromig semmi tünetem nem volt a soványságon és fejletlenségen kívül. Pl. a mellem se nőtt meg. Most kezdenek tipikus lisztérzékenységi tüneteim lenni, kb. 8 hónap betegeskedés után. De mivel én már valóban beteg vagyok több, mint fél éve, számomra feltűnő a diéta hatása. 8 napja kezdtem el saját szakállra, és már jobban vagyok. És nem bebeszélem magamnak, mert mindenfélét kipróbáltam már, hónapokig vedeltem a Salvus vizet állandó büfögés és refluxos tünetek, köhögés miatt, de csak most kezd enyhülni a böfögés, 8 nap diéta után. De én már azon a ponton voltam 2 héttel ezelőtt, hogy nem bírtam enni se a böfögés miatt.

Kivizsgálás még hátra van, mert eddig refluxosnak hittem magam, ami igaz is, csak most jutott eszembe, hogy van egy csomó lisztérzékenységi tünetem, és olvastam is, hogy komoly összefüggés van a kettő között.

Szóval én most már azt hiszem, hogy világ életemben lappangó gluténérzékenységem volt, csak nem tudtam róla. Én nagyon sajnálom, hogy nem 16 évesen derült ki. Akkor még talán hízhattam volna és lehettem volna jó nő. Most már kicsit későinek érzem.

Csak azért bíztatlak, mert én azt gondolom, nagyon nagy baj, ha nem tartod a diétát.

Én fel fogom függeszteni, hogy ki tudjanak vizsgálni, de azt se bánom, ha egész életemben diétáznom kell majd utána, mert én már olyan beteg vagyok 8 hónapja (állandó köhögés, hörghurut, büfögés, tüdőgyulladás, gyengeség), hogy nekem megváltás lenne tudni, hogy ez miért van. Eddig a refluxra fogtam, de azt csak tünetileg lehet kezelni. Tulajdonképp azért, mert az is csak egy tünet. De sokáig nem gondoltam, hogy más is lehet mögötte. Az orvosok se jöttek rá.

2010. aug. 19. 23:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Na épp ez az, hogy az orvosok sem tudnak semmit. Egy kalap SZ...RT nem ér a magyar orvostudomány. 17 éves fejjel meg pláne hogy nem fogok diétázni. A diétára nagyon nagy akarat erő kell. nem lehet közben picit sem nasizni, mert annak értelme ugy meg nincs. szóval ez egy elba...ott betegség. (Bocsi a csúnya szavakért)
2010. aug. 22. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!