Valóban nem szabad gabonaféléket enni hússal együtt?
Figyi erre nincs egy általános válasz. Ha valaki ebben a fajta táplálkozásban hisz, az eszerint fog enni, és azt fogja mondani, hogy nem lehet együtt enni. Ha neked teszik, próbáld ki, és ha jobban érzed magad tőle, táptlálkozz így.
Az emberek nagy százaléka eszi együtt a kettőt. Nem hinném, hogy a népesség nagy részét érintő egészségügyi problémák (elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség) pont ebből erednek.
Kétlem, hogy gond lenne ebből, hiszen rengeteg egészséges ember eszik húst rizzsel és remekül elvan, míg ha húst enne zöldséggel vagy rizst zöldséggel, sokan éhen is maradnának és rosszul is lennének.
Sok ellentmondó állítást találhatunk. Én a magam részéről a legegyértelműbbeket hiszek el, utána a saját szervezetem jelzéseit követbe úgy eszem, ahogy nekem jólesik. Mondjuk húst pont nem eszem és gabonát is ritkán, de nekem a fehérje zöldséggel eleve természetes kombó, míg a családom többi tagjának elképzelhetetlen gabona nélkül.
Rizst krumplival nem tudom, ki eszik, bár láttam már érdekes egytálételeket s végülis van műtejföl, ami rizsből van és azzal vegán rakott krumplinál összejöhet ez a fura kombináció is...
Nekem a gabona mindennel ugyanolyan érzést kelt, úgyhogy az ilyen szétválasztásban nem hiszek.
A gyümölcsön gondolkodtam már, de leginkább akkor eszem, amikor kedvem van hozzá, ez így nagyon jónak tűnik. Még nagy étkezésen belüli hőkezelt gyümölcsöm is van, ami különösen terhelt egyes vélemények szerint, én se gondolom ideálisnak, de néha jólesik és a szervezetem, aki pedig érzékeny dolgokra (nem orvosilag, szerencsére), sosem szólt ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!