Burgonya és rizs mehet együtt?
Kérdés, hoyg MILYEN szempontból kérdezed.
Ugyanis részben ízlés kérdése, részben meg megszokás.
De biológiailag semmi ok nincs, hogyne lehetne öket együtt fogyasztani, semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint a krumpli és tészta együtt.
Gasztronómiai szempontból sincs semmi kizáró ok, legfeljebb nem túl elterjedt.
Emészthetőség szempontjából.
Azt eddig is tudtam, hogy gyümölcsöt nem ajánlott mással együtt fogyasztani, meg húst keményítő tartalmú ételekkel, de nem értem, hogy rizst burgonyával miért nem lehet.
Én minden további nélkül enném őket, ha az ételek olyanok, hogy illenek. Vagy ha minden köretet ki akarok próbálni :)
Amúgy nem szoktam (nem szeretem a rizst, de ha valamihez az kell, ahhoz krumplit nem eszem), de a párom tuti rizzsel eszi a tócsnit, mivel mindent rizzsel eszik.
Semmi ok nincs, hogy kerüld, ha valamiért ezzel szimpatizálsz. Még a sokaknak idegen, rossz kombókat is szeretheti valaki, a szervezeted pedig megoldja, hogy rendesen megemészd (ha nem, akkor sem a rizs és krumpli együttesével lesz baj).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!