A magvakban lévő fehérje "mennyire hasznosul jól"?
A magvak nehezen emészthetők, nem véletlenül jön ki gyakran változatlan formában alul. A magvak nem ideális fehérjeforrások. A növény célja, hogy átjusson a mag az emésztőrendszereden, ezért proteáz inhibitorokat tartalmaz, tehát blokkolja az emésztőenzimeket, amik a fehérje bontásáért felelősek. Ezek a pörkölés, feldolgozás segít valamennyit, de az meg a telítetlen zsíroknak nem igazán barátja.
Az edzés utáni magfogyasztás édes mindegy. Az egész étrended a lényeg, hogy abban meglegyenek a szükséges tápanyagok. Önmagában magokra alapozni a fehérjebevitelt nem a legjobb ötlet.
Ki szerint? Hús soha nem jött ki belőlem emésztetlenül. Magok nem egyszer.
Vakon miért a növényevők emésztőrendazere hosszabb?
Utolsó, a biológia szerint. Mindnenvők vagyunk nem ragadozók, számunkra az àllati termékek megemésztése tart a legtovább a bennük található fehérjék és zsírok miatt és a szénhidràt hiánya miatt. A szémhidrátok a legkönnyebben emészthetőek így a magvak gyorsabban emésztődnek meg az állati termékeknél. A zsír a legnehezebben emészthető, majd a fehérje, a legkönnyebb pedig a szénhidrát.
A KÉRŐDZŐ növényevők bélrendszeri hosszabb, a ragadozóké meg rövidebb mert nekik pl sokkal erősebb bélsavuk van mint az embernek. Az ember se nem kérdődző vagy növényevő se nem ragadozó úgyhogy az összehasonlításnak semmi értelme.
Ha emésztetlenül kijönnek belőled a magvak az valamiféle intolerancia lehet, normál embereknél nem szabad ilyesminek előfordulnia. Javaslom menj el kivizsgálásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!