Hogy tudnék lefogyni? Építőiparban dolgozok. Napi 10-12 órás a műszakom.120 kiló vagyok és 190 centi magas.27 éves férfi.
Reggeli szendvics magvas kenyérből + tegyél bele zöldséget vagy kis dobozban vihetsz mellé
Ebédre is lehet ez több zöldséggel
Puffasztott dolgok is jók
Vacsi rántotta zöldséggel is lehet
Bolognait is könnyű összedobni
Natur joghurt + pufi rizs + lekvár
Rengeteget dolgozol kell az energia
Gyümit ehetsz két étkezés között
Egyaltalan nem eszel sokat..
Szerintem reggel mozogj egy kicsit (5 fekvo, 10felules, 2naponta noveled 1gyel illetve 2vel)
Amint napi rutinna valt, konnyebb lesz barmifele mas mozgast elkezdeni.
Biciklizz a munkahelyre(nyilvan tavolsagfuggo)
Egyel fott etelt rendesen
Gyumolcs meg ne etkezes helyett hanem ket etkezes kozott
Tejberizs ananasszal, na ezzel napi 1kg le lehet adni (20dkg rizs/nap) de nyilvan nem a legegezsegesebb
Ezek csak a sajat tapasztalataim, lehet jonnek a szemelyi edzok meg a taplalkozas szakertok es elmondjak hogy ezek kozul egyik se jo.
Kitartast!
Pedig nem tűnik úgy, hogy sokat eszel, a leírás alapján...
Nem csoda, hogy nem ér semmit a zöldség, gyümölcs, sokunkat ez nem laktat. A zsíros fehérjeforrás OK, megpróbálhatsz több zöldséget enni (nekem ugyan semmit nem ér jóllakásban, de van, akinek igen és hasznos is) s másfajta kenyeret, a már ajánlott magvas lehet, hogy jobb, van, akinek működik. Ebben nagyon-nagyon különbözünk, sokunknak pl. a szénhidrátcsökkentés a megoldás, zsíros fehérjék zöldséggel és kész... Ezt sajna csak kitapasztalni lehet, mert mások vagyunk, ami nekem ideális, az neked rosszul is eshet és fordítva.
Nem csodálom, hogy munkanapon nincs energiád edzeni, esetleg hétvégén? Az is ad valami plusz segítséget.
De igazán nem tűnik soknak az ételed, pláne hogy magas vagy, nehéz és aktív is...
Fogyás csak kalóriadeficittel lehet. Én arra tippelek, te túl nagy deficittel próbáltál fogyni, ezért nem volt energiád.
Számolva a kalóriákat szerintem könnyebb a fogyás, csak elsőre tűnik macerásnak. Nélküle vagy túl keveset eszünk (emiatt nem lesz energia, majd túl sok zabálunk, talán ez lehetett nálad is), vagy a jellemzőbb, hogy mindig kicsit túllépjük a keretet és nem fogyunk.
Ezzel a kalkulátorral számolva te még napi 3000-3500 kalóriával is fogynál, ami azért nem kevés. Megcélzol egy kezdeti értéket és később igazítasz rajt. Például csökkented a kalóriákat ha túl lassan fogysz és úgy érzed bírod.
Kalóriaszámolós oldal: kaloriabazis.hu, de van androidos app is hozzá.
Nem kimondottan egészséges és fogyásbarát kajákat eszel, de ezekkel is lehet fogyni ha megvan a mérték. A gyorsan felszívódó kajákat(fehér kenyér, cukrozott ketchup) inkább akkor edd ha hamarosan fizikai munka jön. Egyébként mellőzni kéne a cukrozott dolgokat és teljes kiőrlésű kenyérre váltani.
A makrotápanyagok aránya a deficithez képest másodlagos, de segít valamelyest. kb 25-30% kalóriaszázalék fehérje, 30% zsír és 40-45% szénhidrát állítólag közel van az ideálishoz.
Egy dietetikus a fogyásról, sokat lehet erről a blogról tanulni.
Sokáig fog tartani erre számíts, 1-2 év lesz kb ha szüneteket és csalónapokat is tartasz. De ne akarj túl gyorsan fogyni, a lógó bőr csúnyább lesz a nagy hasnál is. Legjobb ha megelégszel havi 1-3 Kg mínusszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!