Mivel tudok rávenni egy vegánt, hogy térjen vissza a teljes "értékű" étrendre?
A kihalásra ítélt fogságban lévő állatokat elég nagy hiba példaként felhozni a vágóhídon tartott állatokkal szemben.
Ez csúnya érvelési hiba.
Ugyanakkor elég nagy naivság azt hinni hogy a vegán igehirdetők szórólapjai bármit is hantának az átlag mindenevő prolira. Semmilyen állítkínzásos videóval nem fogsz meghatni egy éhes ,önmagára étkezési kultúrával nem rendelkező igénytelen embert.
Környezetemben kategórikusan kitudok mutatni bélbajos ,érzékeny vagy krónikus betegeket akik mindenevők de vegetáriánus bélbajossal még nem találkoztam.
Én amióta nem eszek húst azóta megerősödött a gyenge bélrendszerem.
Szerintem mindenkinek tiszteletben kell tartani az étkezési szokásait, akár mindenevő, akár vega, akár vegán, akár fényevő... Nehéz lenne ezen a téren békén hagyni egymást?
Nincs univerzális jó étrend, ami mindenkinek jó. Kapásból ott vannak az ételallergiások, akik között vannak, akik még növényekből sem fogyaszthatnak bármit. Volt egy gluténérzékeny kolléganőm, aki mesélte, hogy rosszul lett a csomagolás szerint gluténmentes kenyértől, mert valójában a csomagolás szövege pontatlan volt. Ugyanez előfordulhat más előre csomagolt élelmiszerrel is.
Nem kell senkit rávenni semmilyen étrendre, ha egészségügyi okok nem indokolják.
Sehogy, mivel a mindenevőknek nincs egyetlen elfogadható érvük sem.
Legutóbb pl Lenkei Gábor (tömény áltudományos halandzsa) videóival próbáltak téríteni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!