Hogy tudnám kihozni magamból a maximumot tanulás terén? Nehezen tudom rávenni magam, és egy idő után lefő az agyam tőle, utána már semmit nem tudok megtanulni, csak ülök felette.
Próbáld úgy megközelíteni amit meg kell tanulnod, hogy érdekeljen. Ez a szivacs mód. (Így neveztem el bocsi)
Nálam működik.
szerintem hülyeség amikor előre percre pontosan beosztod az idődet, mettől meddig, milyen szünetekkel stb tanulsz.
Nekem az alábbi vált be, de nagyon:
Elintézek minden olyan dolgot ami fontos és tudom, hogy azon járna az agyam (vásárlás, kocsimosás, levelezés stb stb), aztán nekiállok. Amikor érzem, hogy fáradok, vagy fejezet végére értem akkor rövid szünet, attól függően mennyire vagyok fáradt 2-10 perc, pár görgetés a facebook-on, egy kóla, valami nassolás stb stb. Nem fix intervallumokra osztom az időt, hanem ahogy érzem, hogy pihenőre van szükségem. Ehhez persze kell egy eltökéltség, és következetesség magaddal szemben is. Mondjuk én abba a témába is nagyon bele tudok merülni így, ami nem érdekel.
Ezzel a módszerrel 4-5 órát tudok folyamatosan tanulni gond nélkül egy nap, ha elég korán kezdem, akkor még délután 1-2-t újra rá lehet húzni.
Pedig nagyon fontos, hogy ha nagy anyag van, ütemtervet csinálj, feloszd, hogy mikor mennyit tanulsz meg. Bár igazából mindenkinek más a módszere, nekem is voltak trükkjeim, amiket nem fogok most leírni. A lényeg, hogy mindenki egyénileg jön rá, hogy szeret tanulni és mindenkinek más módszer válik be.
Viszont ha alapból nyűgnek érzed a tanulást és egyáltalán nem szereted, amit meg kell tanulni, akkor szerintem felesleges erőltetni. Tanuld azt, amit szeretsz, vagy inkább ne tanuld. Ha szívesen tanulsz valamit, akkor magadtól alakítasz ki magadnak tanulási rutinokat, és élmény lesz, ha működni fog. Ha viszont nem szereted, akkor csak kínlódni fogsz felette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!