Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a baj az energiaitalokkal?

Mi a baj az energiaitalokkal?

Figyelt kérdés

Vizsgaidőszak közeledik, néha megiszom 1-1 energiaitalt. De mindenhol azt olvasni hogy nagyon káros.

Most direkt megnéztem annak az összetételét amit én szoktam venni:

alapból cukormenteset veszek, koffein van benne 32mg/100ml. szerintem ez nem olyan sok. emellett pedig csak vitaminok vannak benne és természetes szinezékek

2018. máj. 13. 16:31
 1/6 anonim ***** válasza:
39%

Az a baj vele, hogy csak annyit írnak rá, amennyivel még engedik forgalmazni. ;) Több koffein van benne,mint amennyit ráírnak.

Ennek ellenére én is iszom amikor már nem bírok ránézni a kávéra. :D

Egy szintén egyetemista

2018. máj. 13. 16:44
 2/6 anonim ***** válasza:
39%

Nyilván több cuccot is raknak bele mint amennyit feltüntetnek a csomagoláson. És a cukormentesben sem tartom kizártnak hogy van benne cukor. Alapvetően ezért vannak ellene. Merthogy nem is igazán koffein van benne, hanem cukor, ami felpörget ideiglenesen, de utána még hullább leszel mint előtte voltál.

De én is megiszok heti 2-t néha 3-at, és köszönöm szépen egészséges vagyok :D Mértékkel nincs belőle probléma

2018. máj. 13. 16:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Egy fenéket van benne több koffein, mint a ráírt. Ha buknának, már húzhatnák is le a rolót.

[link]

2018. máj. 13. 20:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha tényleg nincs benne más (amióta nem motorozom kánikulában autópályán, nem kell energiaital, így nem iszom), akkor én nem aggódnék olyan mennyiségben, ahogy te iszod. Éjszakás műszakban betolni minden éjjel hatot, na ott már elég észrevehetően és hamar kikészülhet az ember.

Nyilván nem az egészség gyökere, de néha 1-1-től nem hinném, hogy bajod lenne, hacsak nem vagy érzékeny valami összetevőre.

Illetve az édesítőszerekkel lehet még baj, vannak köztük rosszabbak és jobbak. De alkalmilag abba sem fogsz belebetegedni, csak ha nem muszáj, nem innám őket. De ha nagyon komoly okod van rá...

2018. máj. 13. 21:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha cukormentes, akkor aszpartam illetve masfajta fincsi mesterséges édesítőszerek vannak benne, amik semmivel nem egészségesebbek, jobbak, mint a cukor, sőt. A koffein meg nagy adagban szintén nem jó, erősen vízhajtó hatású. Ettol függetlenül nagyon ritkán, pl vizsga napja egyet én is megiszom, de gyakoribb fogyasztása nem ajánlott, főleg ha egészségtudatos életmódot folytatsz. Én zöld teát szoktam inni, az is segít felébredni, és sokkal sokkal egészségesebb :) illetve lehet kapni gyógyszertárakban, drogériákban koffein tablettát, egy időben azt is bevettem kávé/energiaital helyett ha nagyon szükségem volt egy loketre.
2018. máj. 14. 11:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Az energiaitalokkal nincs semmi baj. A mennyiségével van a probléma. Ahogy a kólánál is meg az alkoholnál is. Az ütődött ember ezt nem tudja betartani és akkor a termék a hibás. Ugye mert a víz hülye, ha a kacsa nem tud úszni.
2018. máj. 15. 19:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!