Hizlal-e a vegetarianus vagy a vegan eletmod?
Egyszerű matek
Ha többet viszel be, mint amire szükséged van, akkor hízni fogsz.
Ha kevesebbet, akkor fogysz.
Kedves kérdező, csupán súly szempontjából ugyanaz!!!
Most pedig nem az egészséget, hanem a súlyt kérdezted, főleg hogy ha vegetáriánus vagy vegán akarsz lenni, alapból kiesnek az egészségtelen ételek nagy része.
én csomót fogytam amikor vegetáriánus letten, aztán 5 évbel utána vegán lettem, akkor is fogytam 6 kg-t mondjuk szábdekisan próbáltam egy kicsit leasni akkor.
Amúgy ez attól függ, hogy mit eszel, ha egész nap chipset zabálsz biztosan nem fogsz fogyni, de a vegánságnak, annyi az elönye, hogy nem eszel tejet, ami tele van növekedési hormonokkal... Ha belegondolsz, arra van a tej, hogy a kis bocikból több száz kilós tehenet csináljon és ezen kívül felboríthatja a hormonháztartásod. Amúgy a hús is tele van mindenféle hormonokkal, antibiotikumokkal.
Egyedül csak a b12 vitaminra vigyázz, ezt a vitamint egy baktérium állítja elő. Nem tisztított vízben, földben található meg. És a vadon élő állatok innen szerzik, de mivel mi már nem vadon élünk ezért, csak az állati eredetű ételekben található. Amúgy meg a legtöbb állatnak mesterségesen bele rakják a kajájába...
Szóval nagyon ajánlott b12 vitamint szedni!
Alapvetően nem, csak a kalóriatöbblet hizlal. A legtöbb embernek adott aktivitás esetén, normál szinten levő anyagcserével (tehát nem lassult vagy gyorsult be valami okból) csak a kalóriabevitel számít a zsírmennyiségnél, de ha minimálisan be is kavarnak az ételek, akkor is csak az anyagcsere módosulhat, esetleg a felszívódás, hasznosulás változhat, de mindig a kalóriaegyenleg alapján fogy vagy hízik az ember.
Én már igen különféle étrendeket próbáltam, mindig a kalória számított, ami a hízást illeti. A legtöbben így vagyunk ezzel.
A makrók jóformán bármilyenek lehetnek vega és vegán étrenden is. Ha valakinek előnytelen a sok szénhidrát, egyen keveset, ezt nem befolyásolja a vegaság. Én vega étrenden 30-100 gramm szénhidrátot viszek be és 80-100 gramm fehérjét (ha ügyelek, mert amúgy a fehérje elszáll). Semmi nehéz nincs benne, a zöldségételek kerülésén túl (imádom a zöldségek zömét), de pl. 80 grammba óvatosan azért még beleférnek. A legtöbb ember szénhidrátszegény étrenden is jóval több szénhidrátot eszik és így is rendesen fogy, nincs ebben semmi meglepő.
Rengeteg tényező van. Ha sokat edzel s nem vagy nagyevő, akkor küzdés lehet a súlyod megtartása is... Minden eset egyedi, s eltelik 10 év és lehet, hogy teljesen máshogy viselkedik a súlyod a saját vega étrendeden... Nálam a vega étrend változott drasztikusan, amikor lecsökkentettem a szénhidrátot, majd a zsírt is, elhagytam, visszavettem ételcsoportokat... Teljesen más szintű jóllakást értem el így.
Nem ezen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!