Ki hány évesen lett vegetáriánus?
17 voltam, bár addig sem ettem sok húst. Ha ovo-lakto vega akarsz lenni, értékes állati fehérjéket, változatosan növényeket fogyasztva, akkor én speciel nem féltelek, azt elég nehéz lehet elrontani. A hús kihagyását elég apró változtatásnak érzem, semmi nem marad ki a tápanyagokból csak azért, mert nem eszed. Rengeteg ember leélte már a teljes gyermekkorát hús nélkül s ettől nem lett baja (max. extrém esetben, de egészséges embernek úgy, hogy változatosan tud enni, nem okozhat gondot).
A vegán étrendhez már több tudás kell.
A rossz vega étrend persze egészségtelen s kiegyensúlyozatlan, ahogy a rossz teljesen mindenevő is.
25 évesen...
A te esetedben attól függ, a szüleid mennyire nyitottak és segítőkészek a dologban...
Ugyanis ha fogod az otthoni kaját és megmakacsolod magad, hogy márpedig te mától nem eszel húst és ezzel egy hiányos étrended lesz, az nem egy járható út és volt már rá példa, hogy korház lett a vége...
Neked is és szüleidnek is el kellene olvasnotok pár könyvet a témáról.
Pl Kína tanulmány
Teljesen sohasem, de minimalizálom, és az is főleg máj, zsíros szalonna bármi, amiben nincsen tiszta húsrész (mint pl. csirkcomb, sertéslapocka, ilyesmi)
Magát a húst nem bírom megenni úgy 22 éves korom óta, mert rosszul leszek tőle.
Ezért hagytam is el, szinte teljesen. Tojást, sajtot, tejterméket ugyanúgy eszem.
4 éves koromtól mondanám magamat vegetáriánusnak, de gyakorlatilag úgy születtem, hogy már csecsemő koromban is undorodtam a létező összes húsfélétől.
Biológiailag vagyok ilyen. Nekem nem kellett "átállnom" erre az étrendre, mert az okozna szenvedést és rengeteg fejtörést, ha netán húsevő életmódra váltanék.
Azt, hogy a szervezeted mennyire tolerálja a vegetarianizmust, egyénfüggő.
Soha nem szenvedtem hiányt vitaminokból, kalciumból.
Egyedül a vassal voltak gondjaim anno, de hála Istennek, már lehet kapni nagyon jó vaskészítményeket.
Tudom, minden évben felüti a fejét valami irritáló étkezési divathóbort.
Anno a Norbi diéta, a paleo, gluténmentes, most újabban pedig a vegetáriánus/vegán étrend lett agyonhájpolva.
Én nem az Instagram képek nyomására lettem vegetáriánus, nem is gondolom azt, hogy így egészségesebb vagyok bárki másnál.
Csak akkor térj át bármilyen étrendre, ha azt legbelül is akarod, és nem sanyargatod magad csak azért, mert a többi amcsi celebecske is ezt teszi.
Van jópár olyan ismerősöm, aki kb. annyi idősen lett vega, mint te, és megálltak a testi érésben, fejletlenek maradtak.
Én hála Istennek nem lettem ilyen, hiszen én ezen az étrenden nőttem fel, hozzászokott a szervezetem.
Utolsó ne írj már hülyeségeket! Az áll meg a testi fejlődésben aki kevés tápanyagot visz be. Az alultápláltságnak a vegaságjoz semmi köze.
Ha az amerikai, kanadai és angol dietetikusok szövetsége szerint is megfelelő egészséget biztosít csecsemőkortól a vegán étrend is nem csak a vegetáriánus.
13 évesen lettem vega később vegán, mindkét gyerekem vegán étrenden van és kitűnő az egészségük, mérföldekkel jobb az átlagos egészségügyi állapotuk a korosztályukénál és sokkal ritkábban betegek.
Én kb 11-12 évesen lettem vegetáriánus, most 15 vagyok. Most épp állok át a vegánságra. Szerencsére nálunk a családban csak a nagyszüleim nem örültek neki, de legalább megúsztam egy ejnye-bejnyével. :D Azóta a mamám készít nekem nagyon finom vegetáriánus ételeket, szerintem még élvezi is, hogy mindig valami újat talál ki és kíváncsian várja, hogy ízlik nekem a főztje. :)
A vegetarianizmust/veganizmust sosem lehet elég korán elkezdeni. A lényeg csak annyi, hogy ésszel kell csinálni. Egy ici-pici odafigyeléssel nagyon boldog és kiegyensúlyozott életet élhetsz. Amióta vega vagyok, sokkal boldogabb vagyok. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!