Osztálykirándulásra milyen egészséges ételeket vigyek?
Csak az első napra tudsz betárazni, kivéve, ha a szálláson lesz hűtő. Vigyél fasírtot mondjuk. Bármilyen főtt kaját is vihetsz műanyag dobozban. De csak az első napra jók ezek, max. a gyümölcs áll el napokig hűtés nélkül. Hiába lesz már a szálláson hűtő, ha majdnem egy napig hűtés nélkül voltak az ételek, annak már annyi.
Majd esztek valamit egy mekiben, kajáldában, oszt csá. Ezt bele kell kalkulálni, hacsak nincs félpanzió a helyen, ahová mentek.
Lehet vinni ételt több napra, én kánikulában, fekete motorosdobozban is vittem és működött. A péksütik zöme eláll pár napig, egyes (száraz, füstölt) húskészítmények elállnak, konzerv, kekszek, némelyik zöldség és sokféle gyümölcs is OK... S persze szinte akármeddig eláll az olajos mag és az aszalt gyümölcs, nálam mindig van, ha sok időre megyek el itthonról, csak éppen az nem teljes értékű étel, csak kalóriát adó remek nasi.
Neked nem játszik, de aki eszik tojást, az azt is vihet, mert a főtt tojás héjában sokáig eláll hűtés nélkül is, ahogy a keménysajtokkal sem lehet gond. Nekem ezek jók, viszont én húst nem eszem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!