Mi csökkenthetné az erős édesség iránti vágyat?
Akaraterővel való ellenállás és diéta után. A magnézium hiány nálam is kóros tüneteket okoz, de nincs közte az édes kívánása.
Nagyon sok cukros vackot ettem, majd a szobatársamat eszméletvesztés után 22-es cukorral mérték be. Ez nekem elég jel volt arra, hogy álljak le ezzel a szarra. Akkor 3 hétig egyáltalán nem ettem cukrot és fehér lisztet és édesítő szereket sem használtam. Azóta meg nem igénylem annyira.
Ugyanis a cukorhoz, az édességhez hozzá lehet szokni. Ha a szervezet nem kap érdesség utáni ingert, akkor kevesebbel is be fogja érni, mert kevés bé lesz érzéketlen ezzel szemben. Azelőtt 5 cukorral ittam a kávét, most féllel.
A rendszeres sporthoz izotóniás italok kiváltják a cukor igényt a mozgáshoz. ISO star meg a többi ilyen.
Nálam az erőteljes szénhidrátcsökkentés azonnali és drámai változást hozott e téren. Viszonylag sok (jobbféle) édességet eszem így is, mert szeretem és nem tartom rossznak, de ez már nem az a falkaparó "édesség KELL" függés. A cukrot pedig kifejezetten rühellem (gyümölcs formájában kevésbé, de abból se esik jól a sok), a tömény cukrokat évekkel ezelőtt hagytam el egyik napról a másikra, könnyű volt, szóval nem tudom, hogy cukorfüggőségnél mi a helyzet, mert nekem az valószínűleg nem volt sosem.
A krómhiány szokott még édességvágyat okozni, úgy hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!