Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan szokjak le a kólaivásró...

Hogyan szokjak le a kólaivásról és az édességevésről? (Csak akkor írj, ha tudsz segíteni)

Figyelt kérdés
Naponta 1,5 l kólát iszok. Édességet nem eszek napi szinten,de ha valaki ad nekem valamilyen édességet,fél óra alatt elfogy. A pénzem nagyrészét (sőt az összeset) kólára meg édességre szóróm el. Emellett még az is probléma,hogy cukorbeteg vagyok (kólából light-ot iszok,és diabetikus édességeket veszek;de ugyanúgy káros mind2..). Tudom,hogy hosszútávon egyik se tesz jót az egészségemnek,mégse bírom megállni,hogy ne ezekre költsem a pénzem. 16/L

2018. febr. 13. 19:49
 1/6 A kérdező kommentje:
*szórom
2018. febr. 13. 19:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Kólát vízzel helyettesítsd, vagy valami olyan üdítővel amiben édesítőszer van és nagyon kevés szénhidrát.

Ha enni támad kedved, olajos magvakat rágcsálj.

2018. febr. 13. 19:59
 3/6 Metionin ***** válasza:
Arról szokj le, hogy megveszed ezeket a dolgokat. Gondold kihogy mit vehetnél az árából, vedd meg azt és ha rád jön a kólázhatnék-csokiehetnék, gondolj arra hogy van helyette az amit vettél. És így a pénzed sem lesz meg mert elköltötted hasznosabb dolgokra. Vagy rakd el a pénzt valahova, gyűjtögesd. Az is segít ha nem hordasz magadnál pénzt, úgy nem tud legyőzni a "beszaladok a boltba egy kóláért" dolog.
2018. febr. 13. 20:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy azért annyi pénz mindig van az embernél amiből kijön egy üveg kóla ezért nehéz ellenállni a kísértésnek. Ebben erősnek kell lenned, hogy akkor se veszed meg a kólát meg az édességet. Szerintem változtass útvonalat, ne menj el bolt előtt és akkor talán kisebb a kísértés. Vigyél otthonról vizet vagy teát, édesség helyett meg diót, joghurtot, gyümölcssalátát stb
2018. febr. 13. 21:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Velem is pontotosan ez van :) csak én nem vagyok cukorbeteg és 20 éves vagyok.

Én is ligh kólára voltam/vagyok rákattanva, nem a cukormentesség miatt, csak ízre teljesen más és ez jobban tetszik.

Egyszer más leszoktam. Kb 1,5 éve változtattam az életmódomon és heti 3-4x kondiztam, egészségesen táplálkoztam és lassan teljesen át tértem vízre.

Persze mindez megváltozott amikor elkezdtem az egyetemet és viszonylag gyorsan visszatértem a 1-2 literes napi kóla adagra.

Külön erről a dologról nagyon nehéz leszokni, leginkább csak úgy meg ha teljesen megváltoztatod az életed és ennek csak egy mellék hatása lesz a kóla elhagyása. Legalább is nekem így sikerült és amikor külön leakartam róla szokni soha sem ment.

2018. febr. 15. 17:15
 6/6 anonim válasza:
Nem tudom sikerült-e azóta leszoknod, de leírom az én esetemet. Közel 20 évig kőkeményen kólafüggő voltam, ami talán viccesen hangzik, de mellette más folyadékot nem igazán fogyasztottam, lehetett szó a nap bármely szakáról. Ez idő alatt persze tudtam, hogy ez marhára nem egészséges, de a függőség, és a kóla imádata által csak űztem tovább ezt az "életvitelt"(pedig mindig a fejemben motoszkált a leszokás gondolata), mígnem egyik napról a másikra leálltam vele. Ennek már több, mint egy éve. Azt hozzátenném, hogy eleinte zöld teát ittam (pár hétig), azóta pedig csakis ásványvizet. Sokkal jobban érzem magam, egyáltalán nem hiányzik. Azt gondoltam, hogy a kezdeti időszakban szét fog robbanni a fejem a koffeinhiány miatt, de a zöld tea szépen átsegített ezen.
2019. febr. 12. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!