Most akkor a gyümölcs nem egészséges?
Egy ideje elkezdtem nagyobb mennyiségű gyümölcsöt enni. Ez a nagyobb mennyiség azt jelenti, hogy eddig a napi 5 főétkezés így nézett ki: most így néz ki:
- Reggeli: kenyér+felvágott - joghurt
- Tízórai: kávé - nincs
- Ebéd: amit főztem - gyümölcs+hús
- Uzsonna: gyümölcs/tea/joghurt - amit főztem
(az ebéd kitolódik)
- Vacsora: joghurt -joghurt/gyümölcs
Ami miatt gyümölcsöt kezdtem enni, az a székrekedés. Eddig elég kevés gyümölcsöt ettem, keveset mozogtam, most ezen próbálok változtatni, hogy beinduljon a bélműködés. Emellett persze jó dolog, hogy nem vagyok éhes és persze valamennyit fogyok.
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy kikészítem a gyomromat, hogy nem eszem, csak gyümölcsöt, s ha most pár kilót le is adtam, de vissza fogom hízni a dupláját. Most akkor a gyümölcs nem egészséges? Hülyeséget csinálok?
26 L
az én ismerősöm meg hisz a jetiben....
amúgy jó étvágyat;)
Egészséges a gyümölcs, de nem lehet csak azt enni, erre értette az ismerősöd. De te nem csak azt eszel, ezért kissé jogtalanul jelentette ezt ki.
Annyi, hogy a napi eloszlásban nagyon egy helyre koncentrálódik a nagy mennyiségű evés. Délelőtt alig eszel, délben sem, délután ebéd (?) és aztán megint semmi. Ez nekem rosszabbnak tűnik, mint a gyümölcs mennyisége. Reggelire pl nyugodtan ehetnél tisztességes kaját, pl gabonaféléket, mert az a későbbiekben nem fordul elő az étrendben. Egyél szendvicset, vagy valamit. Olyankor még egy kis szénhidrát is elmegy. A gyümölcsöt meg iktasd ki onnan és tedd át máshová.
S megoldódik tőle a problémám? (Székrekedés) Mert a szilvalekvártól a langyos víz ivásáig mindent kipróbáltam, próbáltam stadalaxot is szedni (meg még vagy 3 agyonreklámozott gyógyszert, de semmi hatás)
A gyümölcsből annyit ehetek, amennyit akarok? Hízhat tőle az ember?
(Azt elfelejtettem írni, hogy természetesen banánt nem eszem, pedig nagyon szeretem. S leggyakrabban almát, narancsot, szőlőt eszem (most), de szilvát, körtét, sárgadinnyét, epret, kiwit is ettem. (olyan nagyon különleges gyümölcsöket nem eszem)
Van még valamilyen gyümölcs, amit nem ehetek?
A szölö elég kalóriadús, de ha figyelsz arra, hogy mennyir eszel belöle, akkor semmi baj nincs. A legtöbb gyümölcsböl nem tudsz annyit enni, hogy amiatt hizzál el (kivéve az aszalt gyümölcsöket, mert azok nagy mennyiségben elég hizlalóak).
A székrekedés ellen meg tényleg jók, de gyümölcsök mellett zöldségféléket is ehetsz, az is használ.
Linkelek neked egy honlapot es az nagyjabol meg fogja magyarazni a lenyeget a gyumolcsokkel kapcsolatban: [link]
Ne higyj olyannak aki soha nem probalt ki semmit de okoskodik az alapjan amit tanult az iskolaban, es buszke arra hogy tudja hogy epul fel a taplalekpiramis. Aztan betegsegekkel kuzd, de nem az etrendben keresi hanem rafogja a hajlamra. Ez nem csupan igy mukodik. A szekrekedes 2 nap alatt rendbejon, el se hiszed. Ilyenkor kell kihasznalni a nyarat. En mar 1 eve igy elek a lehetosegekhez merten, de megszabadultam 15 kilotol, petefeszek daganat hajlamos voltam, de fel ev utan mar semmit nem mutatott a vizsgalat, rendbejott a borom es jobban tudok koncentralni. De ezt nyilvan te dontod el. Ha barmi kerdesed van, szivesen segitek.
Bár két nap alatt megoldódna a székrekedés... De sajnos nem. Már egy fokkal jobb, nem mondom, de még nem az igazi.
Igazából így nyáron nem is nagyon kívánom az ételt, de a gyümölcs jól esik. Nem szoktam túlzásokba esni egyetlen gyümölccsel sem, (ma 5 kiwi és 4 eper volt a penzum), de úgy gondolom, hogy attól már csak beindul az anyagcsere.
Egyébként nem véletlen, hogy a Flavin termékeket, melyek többféle gyümölcshéjat és gyümölcsöt tartalmaznak, kifejezetten ajánlják daganatos betegségek kezelésére. Illetve immunjavítónak.
Persze a fogyás sem hátrány, de mint írtam, nem ez az elsődleges. Én is sok mindent olvastam, s például a 90 napos fogyókúrával és annak gyümölcsnapjaival nem értek egyet.
A problémám az, hogy amikor hazaérek (6 körül) akkor rendes táplálékot próbálok magamba erőltetni, s lehet, hogy ilyenkor már nem kellene szilárdat enni. De délbe (főként ebben a rekkenő hőségben)olyan jól esik a hűtött gyümölcs, s el sem tudnám képzelni, hogy forró frissen sült ételt egyek. (Amúgy sem vagyok valami nagy evő, egy rendes menüsort nem tudtam tegnap végig enni.)
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat és várom a további véleményeket!
Kedves ma 17:37!
Köszönöm a linket, igen tanulságos volt és sok mindenben egyet értek. Bár a húsról mégsem mondanék le. De sok igazság van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!