Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ilyen későn szabad még enni...

Ilyen későn szabad még enni mondjuk egy szendvicset?

Figyelt kérdés
2018. márc. 4. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ki mondta hogy nem szabad órához kötve enni? Azon a téveszmén kívül hogy "este 6 után nem szabad enni", ami jó esetben azokra vonatkozik akik már 8-kor alszanak. Lefekvés előtt 1-2 órával célszerű legkésőbb enni, hogy meg is tudd emészteni. Ha te éjfél után alszol el akkor képes lennél mondjuk 6+ órán át éhezni? Sokkal károsabb a szervezetnek az éhezés. Ráadásul a 6 után nem evés hülyeség.
2018. márc. 4. 20:01
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem fogyókúrázol, igen. Én is most vacsoráztam.
2018. márc. 4. 20:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Még nincs is késő.
2018. márc. 4. 20:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Amikor nem tudtam aludni, és éhes voltam, hajnal 3-kor is ettem szendvicset, sőt, ha finom kaja volt délben, akkor képes voltam kimenni és megmelegíteni egy tányérnyit mikróban. Mondjuk 4-5 is fent voltam olyankor. Jót aludtam utána, másnap nem kellett mennem dolgozni.

Elkönyveltem magamban, hogy ez már a reggeli. :D

Nyugodtan edd meg azt a szendvicset, ha nem fogyózol.

2018. márc. 4. 20:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Valaki már le is húzta a 2-est, pedig igaza van.

Ha éhes vagy, egyél, mert éhesen nem lehet elaludni. Én legalábbis nem tudok.

2018. márc. 4. 20:31
 6/8 anonim ***** válasza:

OFF: Bocs, nálad teszteltem. 75%-on állt eddig a 2-es válaszoló. Állítólag ki minél régebben regisztrált, annál többet ér a zöld, azaz, ha hasznosnak ítéli valaki a választ. ON

Én tettem szóvá egyébként. 10 év, az tíz év.

Egyél, ne éhezz! :D

2018. márc. 4. 20:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Nincs is késő, én 3 körül fekszem...

Nos, neked kell tudnod, hogy mi késő számodra és mi nem. Én néha eszem még jóval este 8 után is (engem közvetlenül lefekvés előtt sem zavar az alvásban meg semmi), de igazából 5-6 után nekem már nem célszerű, ez ilyen egyéni dolog. Érzem, mikor esik jól ennem a nap folyamán s ha jól csinálom, csak akkor eszem (de nagy haspók vagyok, sajna).

De más ember miért ne ehetne akármikor, tág határok között akármit, ami akkor jól esik neki? Mégis mi történne?

A napi összbevitel ne legyen eltúlzott, legalábbis sűrűn ne. Ha ezt meg tudod csinálni, pláne éhes vagy este, egyél csak.

2018. márc. 4. 22:55
 8/8 anonim ***** válasza:

#1: Dehogy káros, olvass utána az időszakos böjtnek :) Én a legdurvább túlevéses haspók korszakaimat kivéve (amik nem esnek jól) nem is tudok nem időszakos böjtben enni, annyira abnormális számomra.

Nyilván akinek sűrűn kell enni, az egyen sűrűn, de rengetegen élvezzük az időszakos böjtöt is tartalmazó életmódot. Komoly előnyei tudnak lenni.

2018. márc. 4. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!