Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Segít a felpuffadás ellen, ha...

Segít a felpuffadás ellen, ha ebéd után narancsot eszek? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés

Tegnap jól belaktam péntek tiszteletére, majd egy naranccsal zártam le az étkezést. Már eleve vártam a puffadtság agóniáját, de valahogy... alig éreztem.

Lehet, hogy narancsban volt valami, ami lebotnotta a kaját?

2018. febr. 17. 15:18
 1/3 anonim ***** válasza:
66%
Persze a narancs lebontja a kaját helyetted 😂
2018. febr. 17. 15:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Mezim Forte egy nagyon jó barátod lesz puffadásra. Tarts mindig otthon belőle.

A narancsról nem tudok semmit, de mivel az is csak kémiai anyagokból épül fel, így bármi lehetséges.

Ha bármi hatása is van , az csak bizonyos összetevőkkel együtt érvényesül.

Magyarán ha eszel húst azon nem segít, de káposztára lehet hogy hatással van. Akármit is ettél a narancs előtt, jól jegyezd meg, hogy legközelebb is így működik e, mert csak szelektíven lehet hatása, általánosan biztosan nincs , azt már telekürtölték volna a lapok.

2018. febr. 17. 15:41
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyszerűen csak a narancsban lévő gyümölcssav, ez segít az emésztésben. Nem véletlenül volt mindig gyümölcs a többfogásos étkezések végén. Ugyanezen okból jó a főételekhez a savanyúság is.

De egyébként elmehetnél kivizsgáltatni, hogy miért puffadsz mindig, mert ez egyáltalán nem természetes, és sok oka lehet. Ha kiderül, hogy mi az, akkor jó esetben meg lehet szüntetni a kiváltó okot. Kevésbé jó esetben meg legalább célirányosan lehet szedni rá valamit, nem kell egy csomó bogyót kipróbálgatni, hogy melyik válik be.

2018. febr. 17. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!