Melyik zöldség vált be nektek a legjobban savasodás ellen?
Napi fél kiló húst eszek, ami savasít, néha zsírosat is, ami szintén, illetve a köretek, mint a rizs vagy krumpli ugyancsak savasítanak.
Tehát van napi 3 ilyen étkezésem, illetve még 2, ami tojásból és kenyérből vagy pufirizsből áll, ami szintén savasít.
Persze igyekszem minél több zöldséget enni, ami a savasodást megfékezi, de nagyon úgy tűnik, hogy nem elég az a mennyiség amit beviszek. Vannak napok amikor kifejezetten érzem, hogy túl sok a savam, ilyenkor nincs is étvágyam igazán a húsra.
Ha jól gondolom, akkor ez esetben nem az orvosomat kell felkeresnem, hogy túlzottan savasodom, mivel megalapozott ez az állapot. Feltételezem, hogyha elegendő zöldséget ennék, akkor kordában tartható lenne ez a folyamat.
Így a kérdésem az volna, hogy milyen zöldségek azok, amelyek lúgosítanak, és akár nagyobb mennyiségben is megfizethető? A google-ben én is rá tudok keresni, ezt meg is tettem, viszont szeretnék olyanoktól hallani ötleteket, akiknek hasonló problémájuk volt, és tapasztalatból beszélnek.
Én sajnos értem, hogy milyen savasodásra gondol... A savasítás meg a lúgosítás teljes marhaság. Nyugodtan keresd fel az orvosodat, el fogja magyarázni hogy tényleg az. A vér ph-ja szigorú határok között mozog és nem tudod kajával savassá vagy lúgossá tenni. Ha igen, akkor az anyagcsere zavar és nem a citromtól fogsz meggyógyulni. Az ilyen Norbi szintű fitness arcok csinálnak ebből egy rakat pénzt miközben 0 hozzáértésük van, de ha beírod a gugliba, hogy "lúgosítás átverés", akkor magad is ellenőrizheted.
A sok hústól nem fogsz úgy elsavasodni, mint hiszed. Hosszú távon tényleg lehetsz tőle beteg, de nincs egy csodazöldség, amiből napi 1 helyrebillent. Úgy tudod megőrizni az egészséged, ha figyelsz a változatos táplálkozásra, mert napi fél kiló hús igen extrém.
Azt hittem egyértelmű, de akkor kiegészítésként leírom, hogy a gyomorsavra gondoltam.
Ha jól tudom, a húsok, szénhidrátok növelik a gyomorsavat, a zöldségek pedig lúgosító hatásuk révén csökkentik.
A túlzott fehérjebevitel nem egészséges, kicsit csökkenthetnéd.
A fehérje és a szénhidrát mellé bármilyen zöldség hasznos, egyrészt a vitaminok, másrészt a nátrium-kálium egyensúly miatt. A megfelelő arány kb. úgy néz ki, hogy 1 rész hús, 1 rész köret, 1-2 rész zöldség (de utóbbi lehet több is, illetve a rizs/krumpli/tészta köret elhagyható).
Ha sok a savad, annak lehet oka pl. stressz, vagy baktériumok jelenléte a gyomorban. A refluxot viszont nem mindig a sok sav okozza. Sokszor az is segít, ha kevesebb szénhidrátot eszel.
A lúgosításban én sem hiszek, a zöldségekben és a gyógynövényekben viszont igen. A doki valószínűleg rutinból felírna neked valamilyen savcsökkentőt, amivel nem leszel előrébb, max. tüneti kezelésre jó.
Mondjuk ne egyél annyi húst!!! De a tojás és tejtermékek is ugyanúgy savasíranak!
Napi fél kiló hús a fehérjeszükségleted duplája úgy hogy amellett még más forrásból is viszel be. Nem csak az emésztőrendszeredet hanem a májadat és a vesét is jól kikészíted!
Akkor még egyszer: A savasítás, lúgosítás marhaság egy svas kémhatású dologtól (citrom), nem fogsz lúgosodni. A zöldségektől pont hogy több gyomorsavad lesz. Anyukám refluxos és a diétájának a legfontosabb eleme, hogy minden savas citrusféléről, paradicsomról és hasonlóról jóformán le van tiltva, különben marhára ég a gyomra a sok savtól.
Neked semmi bajod azon kívül, hogy értelmetlen mennyiségű húst eszel. A szezonális (vagy mirelit) zöldségek amúgy is olcsóbbak mint a hús, ennyi húst megenni jóval drágább mint kiegyensúlyozottan étkezni. Ha pedig mindenféle vacak húskészítményt veszel, akkor azért vagy szarul, mert az nagyjából szója + darált bőr + ipari hulladék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!