Tényleg olyan egészséges az állati zsír?
Indulj ki abból hogy nagyszüleink,dédnagyszüleink idejében nem volt más csak szalonna,kolbász,disznósajt,disznóhúst,csirkét stb ettek csak,inni meg víz,tej,pálinka,bor..Mégis eléltek 70-80-90 éves korig.
Manapság az emberek nagy hányada mikrós félkész-kész ételeket,hamburgert,ki tudja miből készült felvágottakat,porból készíthető krumplipürét zabál kétpofára,aztán csodálkozik hogy 45-50 évesen leadja a kulcsot..
Az én szótáramban nem szerepel a diéta,dehát érdekes is lenne 1500 kisbálát feladogatni a pótkocsira egy joghurttal meg egy fél kiflivel a pocakomba..
Szerintem az egészséges egy teljesen relatív fogalom, és én inkább úgy fogalmaznék, hogy kevésbé káros. Mert mindenből megárt a sok. :)
Minél egyszerűbben, és mértékletesen. Én erre esküszöm. A zsíroskenyér is lehet jobb valami máshoz viszonyítva. Vannak olyan napok, amikor a legjobb a semmi. Csak a napsütésben elkóborolni valamerre. Én így érzek, és érzem jól magam.
Egyik szélsőséges diétát sem tartom egészségesnek. Szerintem az arany középutat érdemes mindenből tartani, és mindenekelőtt sokat mozogni. A nagyszüleink étkezési szokásaihoz azért hozzá kell azt is venni, hogy többnyire rengeteget dolgoztak, ami sok aerob mozgást jelent, ami során képes a szervezet a zsírt felhasználni, tehát a szalonna segítette a fizikai kitartásukat ahelyett, hogy elfoglalta volna a helyét a hasfalon. :)
Emellett ami húst ettek, azt ők nevelték, tápot, gyógyszert, hormonokat nem is látott. Sajnos a bolti húsról ez már nem mondható el. Ugyanez vonatkozik a tejre, zöldségekre, gyümölcsökre. Több mozgás volt szükséges, de a táplálékellátás közel sem volt ilyen, mint most, amikor gyakorlatilag korlátlan mennyiségben férünk hozzá az ételhez, ami viszont sajnos többnyire rossz minőségű.
Én úgy gondolom, hogy húsokat, gabonákat mértékkel kell fogyasztani, a zsírbevitelt viszonylag alacsonyan tartani, és sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani. Amiből csak lehet, érdemes házit szerezni. Emellett kulcsfontosságú a mozgás, hogy megfelelően működjön a test.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!