Gáz dolog lenne olyan ételt kidobni amiket a párom hazahoz mikor nem látja?
Bővebben. Minden erőmmel azon vagyok, hogy rátérjünk az egészséges táplálkozásra.
Én csak mert miért ne, egy normál testslkatú lány vagyok 168cm 55 kg. Nem igénylek fogyókúrát, de szeretem nem szeméttel tömni magam.
A páromra viszont nagyon is ráférne a fogyókúra, ezt ő is tudja, csak alapvetően marhára nem érti az egész fogyókúrás meg egészséges táplálkozást hiába magyarázom. Ő 174cm 106kg.
Én már újjáépítettem a hűtő és a kamra tartalmát, de minden egyes reggel hozza haza az agyon cukrozott péksütiket, holott minden egyes nap megkérem, hogy NE!
Mert nekem nem kell, és hogy neki se kéne.
Aztán persze megy a sértődés ha nem eszem meg márpedig nem akarom megenni. Az energiaitalt is fél évembe telt mire sikerült megértetnem, hogy nem szeretem, nekem ne hozzon. Addig kaptam minden nap persze sosem ittam meg.
Utálok ételt kidobni, szívesen odaadnám inkább másnak (de hát itt nincs kinek) de valahogy most még is úgy érzem, hogy ez lenne a helyes megoldás amíg nem fogja fel. Főleg az ő egészsége és súlya miatt.
Edzeni jár, de csak súlyzókkal, szóval attól a has nem fog lemenni :)
Köszönöm mindenkinek a választ!
Igen, sajnos egy közel 30 éves ember egész életén át tartó rossz étkezési szokásain nehéz gyökerestül javítani.
Főzni diétásan és egészségesen főzök, mert a konyha az enyém, ott ő nem serénykedik szerencsére, viszont a boltoktól nem tudom őt foggal körömmel visszatartani, ha egyszer ott sem vagyok.
Ez a cukorfüggőség létező dolog, és pl nekem is nehéz átállni, mert az édesítőket mind mind nem szeretem. Borzasztó ízük van. Egyes dolgokat tudok mézzel helyettesíteni, de pl a kávét nem bírom mézzel meginni. Így én pl inkább eszek abszolút cukormentesen mint pl édesítősen. Ő viszont nem.
Az elmúlt napokban találkozott pár régi ismerősével, akikkel már jó ideje nem, aztán megkapta, hogy milyen kövér, miért nem edz, miért nem fogyókúrázik, úgyhogy éppen sikerült belepottyanni végre egy lelkesedés hullámba, a kenyér érintetlen maradt otthon, és energia italt sem láttam nála már vagy egy hete :D
Szóval van remény, csak ez tartson is ki.
Igen, azt hiszem jó, ha az ember nem csak a párjától hallja az igazságot, hanem a barátok is kő keményen odamondják, mert hatásosabbnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!