Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Gáz dolog lenne olyan ételt...

Gáz dolog lenne olyan ételt kidobni amiket a párom hazahoz mikor nem látja?

Figyelt kérdés

Bővebben. Minden erőmmel azon vagyok, hogy rátérjünk az egészséges táplálkozásra.

Én csak mert miért ne, egy normál testslkatú lány vagyok 168cm 55 kg. Nem igénylek fogyókúrát, de szeretem nem szeméttel tömni magam.

A páromra viszont nagyon is ráférne a fogyókúra, ezt ő is tudja, csak alapvetően marhára nem érti az egész fogyókúrás meg egészséges táplálkozást hiába magyarázom. Ő 174cm 106kg.

Én már újjáépítettem a hűtő és a kamra tartalmát, de minden egyes reggel hozza haza az agyon cukrozott péksütiket, holott minden egyes nap megkérem, hogy NE!

Mert nekem nem kell, és hogy neki se kéne.

Aztán persze megy a sértődés ha nem eszem meg márpedig nem akarom megenni. Az energiaitalt is fél évembe telt mire sikerült megértetnem, hogy nem szeretem, nekem ne hozzon. Addig kaptam minden nap persze sosem ittam meg.

Utálok ételt kidobni, szívesen odaadnám inkább másnak (de hát itt nincs kinek) de valahogy most még is úgy érzem, hogy ez lenne a helyes megoldás amíg nem fogja fel. Főleg az ő egészsége és súlya miatt.

Edzeni jár, de csak súlyzókkal, szóval attól a has nem fog lemenni :)

2018. jan. 27. 11:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez a helyzet , mondjuk ő nem kövér de van hasa , 187cm 102kg

Bőven van hasa igazából, és ő azt csinálja rendszeresen hogy este/éjszaka behozza a csokikat chipset bármit és degeszre eszi magát ... milliószor megkértem hogy ne csinálja ezt , mert tényleg már sok lesz...

Nem érdekli. Már felhagytam miatta az esti évessel pedig rám meg rám fér ..165 cm 49kg

Szerintem kidobni vetek lenne gyűjtsd össze azt ami tartós és külön ami nem, szerintem ha kiviszed oda ahol tudod hogy hajléktalan embereket is vannak meg mindig jobb mintha a kukába romlana meg.

2018. jan. 27. 11:44
 2/11 anonim ***** válasza:

Más táplálkozásába átkozottul nehéz beleszólni, ezt neki kell eldöntenie. De az nekem igen fura, hogy nem képes felfogni, hogy neked ne hozza... (Nálunk mindkettőnknek fogyni kéne, de nem nagyon vészes még a helyzet, mindig 70 kg alatt vagyunk. ez a magasabb, fizikai munkás páromnak jobban áll, de ő is pocakos kissé).

Nem tudom, mit tennék a helyedben. Én is utálok ételt kidobni, de egyrészt ezeket lényegesen kevésbé sajnálnám, mint a rendes ételeket, másrészt tudom, milyen az, ha már csak az ilyen drasztikus dolgok maradnak...

Nem lehet vele kommunikálni? Csak mond arra valamit, ha előveszed, hogy ezt mégis miért? S megmondod, hogy ha hoz, kidobod - habár ez akkor is erős közös háztartás esetén, az övéhez egyszerűen nincs sok közöd, akkor sem, ha ez az ő életén át a tiedet is befolyásolja. De én nem hagynám annyiban s szerintem rém idegesítő tudok lenni, ha felhúznak, szóval eljutna hozzá, hogy ez nekem nem oké s kéne valami megoldást találni...

2018. jan. 27. 12:42
 3/11 anonim ***** válasza:

Ó, egy apróság még. Miért akkor, ha nem látja? Pont az a lényeg, hogy lássa, hogy úgyis kidobod, nem? Plusz úgyis észreveszi, ha az övét dobod ki. A "magadéval" persze azt csinálsz, amit akarsz, titkosan vagy sem.

De normális embernek azért meg kéne értenie az ilyesmit :(

2018. jan. 27. 12:43
 4/11 A kérdező kommentje:

Úgy nem lehet kidobni ha látja, hiszen ha nekem nem kell akkor ő megeszi! Pont ezért lenne jó egyet kidobni, hogy ha már ő egyet mindenképp enni akarjon akkor legalább ne kettőt egyen. Vagy hármat-négyet mikor mennyit hoz.

Meg ő még nálam is jobban ellene van az étel kidobásának szóval ha a friss péksüti a kukában landolna abból aztán lenne probléma :D

A baj az, hogy ő is szeretne fogyni és egészségesebben enni csak gőze sincs hogyan kell, tőlem meg nem igazán fogadja el a dolgokat.

Pl veszi az agyoncukrozott bolti zabkását és csak azt hajlandó enni, amit én főzök meg cukor nélkül gyümölccsel-fahéjjal az nem kell.

Szerinte a kenyér hízlal, ezért zsömlét kell venni. És akkor még sorolhatnám az idiótaságokat.

Pedig nem egy buta ember, csak táplálkozásban, de abban nagyon. (A családja 150kg+ és max 150 centik)

Mintha engem atomfizikából kérdeznének.

Itt a hajléktalanos dolog nem igazán működő képes mert "gazdag" környéken lakunk. Nincsenek hajléktalanok.

Karácsonykor kiraktam bontatlan bejgliket aztán 5 nap után szerintem a kukások vitték el :'D.

2018. jan. 27. 16:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Huh akkor nem tudom, én sem vagyok szent van hogy dobok ki olyan ételt amit meg el lehetne fogyasztani, de már nekem nem felel meg. Sokan pontoznanak most le emiatt de valószínűnek tartom hogy nagy álszentség lenne mert szerintem mindenki csinál ilyet aki úgy mondd nem éhezik .

Sajnos biztos hogy többre kene értékelnünk az ételt .

Akkor fogalmam sincs. Én is mondom a paromnak hogy ne egyen már este 8utan lehetőleg és van hogy éjfélkor tegnap pl 4 szendvicset evett hajnal 1kor :D

És azt mondja amit kívan az ember attól nem hízik. Annyira hülyeségeket mondd és ő el is hiszi az a baj

2018. jan. 27. 17:40
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem mindenki. Én tényleg nem dobok ki ételt, ha nem romlott. Egy szintig megértem, ha valaki megteszi, pl. a kérdező esetében (még a kidobás is jobb, mint ha megeszi és rosszabbul lesz tőle, így vagy úgy), de pl. amikor valaki rendszeresen dobálja ki a tojássárgáját, na az már minimum vétek a szememben, ha nem bűn.

Én is eszem néha éjfél után, na és? Ettől még tudok fogyni, ha ügyes vagyok. Bár nekem nem jó már vacsorázni sem, szóval necces, de nem az időponton múlik, vannak késő esti evők, ez önmagában nem baj, persze sajna sokszor nem önmagában van. De éhesen órától függetlenül enni célszerű. Legfeljebb levonva a konzekvenciákat.

Elolvastam az újakat, kérdező. Nehéz dolgok ezek. Én nem bírnám jól. Cukrozott bolti zabkása, ez nagyon jaj. De ha megszokta az édeset, lehet, hogy tényleg nem elég édes neki a gyümölcsös. Lehetne benne több mazsola és banán, de az a helyzet, hogy van, akit még az se hatna meg :( Lehet, hogy cukorfüggő, fizikailag. Állítólag az gyakori, de úgy látszik, én immunis vagyok rá, könnyű volt elhagyni a cukrot, míg az édességek makacsul kitartanak.

Ha nem akar változtatni, nem fog, sajna... Én azért megmondanám neki utólag, hogy kidobtam a nekem vett cuccot, amiről pedig előre megmondtam, hogy NEM eszem olyat. Hátha sokkot kap és nem vesz neked máskor. Úgyhogy most már teljesen támogatlan a kidobós akciódban, hogy egészen világos számomra, mi merre.

De sajna lesznek itt még ütközések :( Mindjárt megmondom a páromnak, mennyire mázlista vagyok, hogy ő szépen jön utánam az egészségtudatos utamon, már amíg olyan ösvényekre nem tévedek, ami neki nem esik jól s nem szükséges, csak nekem. Túl fontos téma a táplálkozás, szörnyű lehet nem megérteni egymást.

2018. jan. 27. 17:55
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem, aki szeretne fogyni, nem eszik már éjszaka !

Én sem vagyok az este 6 után ne együnk dolognak a híve , de aki fogyni szeretne igenis ne egyen éjjel mert akkor nem fog sőt!!!!!

Ez így működik. Biológia . Eszel utána a szervezeted pihen és jobban is hízik mindenki alvás közbe ha előtte evett !

2018. jan. 27. 19:14
 8/11 anonim ***** válasza:
Hetes és te el is hiszed ezt a bullshitet? :D vannak bajok ;)
2018. jan. 28. 10:54
 9/11 anonim ***** válasza:

Kalóriadeficitben mindenki fogy, ha csak éjfélkor eszik, akkor is...

Amikor fogyok, jóformán az összes ilyen alaptalan fogyókúrás elvvel szembemegyek (jó, máskor is, csak több a kalória), de ez a szervezetemet természetesen nem érdekli :)

2018. jan. 28. 11:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Feleségemmel ugyan ez volt a helyzet, én elkezdtem egészségesen élni, sportolni, mikor egy jóbarátom 20on évesen meghalt koszorúér elzáródásban...

Ő továbbra is napi szinten hozta a csokikat, péksütit, zsírszalonnát... mert a szülei belenevelték, hogy ez az egészséges... mindkét szülője rákban halt meg, de annak szerinte nincs köze a táplálkozáshoz...

Nálunk mikor elkezdett látszódni rajtam az életmódom, és elkezdtek körülöttem legyeskedni szép lányok, végül vállás lett a vége, már teljesen összeegyeztethetetlen volt az életmódunk, csak a vita volt belőle mindig + belegondoltam, hogy az esetleges leendő gyerekeimnek ne egy ilyen magára egyáltalán nem adó legyen az anyja...

Azóta "bánatevéssel" hízott 20kg-ot...

Ő 164cm 105kg 26/l...

2018. jan. 29. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!