Szerintetek ez normális? Mennyit és mit esztek egy nap?
Hát ,az én étrendem is kb így néz ki,csak talán kicsit kevesebb cukorral,annyira azért nem vagyok édesség mániás .És ésn sem vagyok kövér,inkább fogyásra vagyok hajlamos.168 cm és 60 kg ,évek óta ugyanannyi a súlyom.ráadásul te még mozogsz is eleget,én viszont nem.
Szerintem ez teljesen normális.
Bár a rendszeresség is sokat számíthat.Én naponta 3-szor étkezem,mindig kb ugyanolyan mennyiségben,délutánonként nasizok valami apróságot.Ennyi.
Hát ha én minden nap ennyi édességet ennék, biztos 120 kiló lennék. De függetlenül a súlyodtól, ennyi cukrot nem szabad megenni. Azért kívánod ennyire, mert a cukor olyasmi, mint a drog, minél többet eszel, annál jobban kívánod. Az egyetlen ellenszere ennek, ha néhány napig megvonod magadtól az édességeket.
Próbálj meg először csak 2-3 napig normálisan étkezni, vagyis reggelire kenyeret, felvágottat, tojást vagy sajtot, joghurtot. Ebédre rendes ebédet, főtt ételt. Vacsorára főtt zöldségeket, halat, húst, vagy joghurtot, gyümölcsöt. Köztes étkezésnek egyél gyümölcsöt vagy nyers zöldséget, de nagyon jó a pár szem dió, mandula is. Próbáld ki, hogy ha néhány napig ilyeneket eszel, csökken-e az édesség utáni vágyad.
Sajnos ha nem változtatsz a rossz szokásaidon, később komoly bajaid lehetnek, ha idősebb leszel pár évvel, és mondjuk már nem fogsz sportolni, nagyon gyorsan meghízhatsz, cukorbeteg is lehetsz, és a véredben a triglicerid szint is magas lehet a sok cukortól, ami az erekre lesz káros.
Persze egyszer-egyszer lehet "édességnapot" tartani, én is szoktam, de nem mindennap!
szerintem folyamatosan szokj le a sok nassiról..ne egyik napról a másikra..(az ugysem fog menni):)
pl csoki helyett egyél müzliszeletet, meg gyümölcsöt..
a fagyi, kávé belefér.. de cukrot kevesebbet tegyél bele.
jah és a süti..:) szerintem 1re csökkentsd a mennyiséget:)
L/21
ne aggódj... én is ilyen voltam...most küszködök a kilók leadásával...
a gond évekkel jön...
elsem hiszed , de napról napra minden más..
csak 30 vagy és minden megváltozik...
a jövőd azaz az egészséged miatt lenne érdemes aggódnod, mert, ami most nem feltűnő vagy figyelmeztető az akkor és nem is annyira sokára már félelmetes vagy sikítóóóó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!