Jó ez az életmód? (Tudnátok segíteni? ) 15/l
Úgy döntöttem megpróbálok ettől a héttől kezdve egészségesebb életmódot folytatni, hiszen vissza szeretnék fogyni, mint amennyi pár hónapja voltam. Heti 2x mennék futni (ma 4km-t futottam és máskor is kb ennyi lenne). Aztán heti 3x járok edzésre, de ott inkább erősödök, lazulok, azzal nem fogyok, de mozgásnak jó. Aztán szeretnék néha otthon is erősíteni, hogy izmosabb hasam, combom és fenekem legyen. Ennyi sport mellett kb hogy kéne táplálkozni? Nem szeretnék kalóriákat számolni, (de kb mennyit kéne bevinnem?)úgy, hogy 5kg-t szeretnék lefogyni. Mindegy mennyi idő alatt csak látszon az alakomon és közbe izmosodjak is.
Ja és napi 2l elég folyadék? És még az étrendnél egy nap tényleg érdemes 5 alkalommal enni? Mennyi szénhidrát, hús stb.?
Előre is köszönöm, ha pár kérdésre válaszoltok:)
Magasságod, súlyod?
Nem muszáj folyamatosan számolni a kalóriákat, de érdemes néha egy napot kiszámolni, hogy lásd, mennyit eszel, milyen makrókkal. Az se jó, ha túl sokat eszel, de az se, ha túl keveset. Én normál fehérjebevitelt (1-1,5 g/testsúlykg) javasolnék, mellé sok zöldséget, leveseket, és minél kevesebb finomított szénhidrátot (cukor/liszt), étolajat, feldolgozott ételt, gyorskaját.
Ha nem számolgatsz, akkor most minek írjam le, hogy szerintem hány kcal kéne és milyen elosztásban? Látatlanban és számolás nélkül úgy sem tudod betartani.
Vízből kicsit több kéne a sportolós napokon legalább, 3 liter körül.
Húsból az általános napi ajánlás max. napi 150g és az is feldolgozatlan (nem csomagolt, nem ipari, hentes esetén nem felvágott, virsli, kolbász, stb.hanem színhús).
Ha naponta sportolsz kb. 1,2g/testtömegkg fehérjét javasolnék, de te tudod mennyi a súlyod.
Kiváló fehérjeforrások az olajos magvak, gabonák és hüvelyesek is.
Figyelj oda a vitamin-és ásványianyag-bevitelre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!