Lilipasztmek kérdése:
Nem hat a kúp székrekedésre, mit tehetek?
Figyelt kérdés
Sziasztok,már évek óta szenvedek ilyen helyzetekkel, elég gyakran vannak problémáim az emésztésemmel. Egy hete nincs székletem, van inger de már most fájdalmas, remegek tőle és nem “merem” megtenni. Dulcolax 10 mg kúpot ma használtam (3 órája) és csak növekedett az inger de nem lazította. Mit tehetek? 15/L2017. dec. 29. 16:52
1/9 anonim válasza:
Sos viz, rostos kaja, utifu maghej tea. Mindenkieppen tobb vizet igyal
2/9 anonim válasza:
Az a baj, hogy az egy hét az már tényleg sok, mindenképpen kellemetlen lesz, ha egyszer végre sikerül. Rostos dolgok, sok zöldség nyersen, főzelékben, párolva, turmixként stb. fogyasztása, napi szinten kéne az étrendedben. Szilva lekvár, joghurt, tej, zabpehely, ami még hat, de egyébként meg egyéni, ki is kell tapasztalni, hogy NEKED mi az, ami után nem sokkal tudsz már wc-re menni. Én például a mákos ételektől tudok még remek jókat produkálni. Nagyon kéne figyelned arra, hogy naponta, de minimum 2-3 naponként tudj menni nagywc-zni. Ha ez megvan utána lehet foglalkozni az állagával (ne legyen túl híg, vagy túl kemény). Leginkább pedig a háziorvoshoz kéne, hogy elmenj! Lehet, hogy ő beutal gasztroenteorológushoz, ott általában kapsz felvilágosítást is a táplálkozással, étrenddel kapcsolatosan is. Sőt, muszáj lenne, mert ebből komolyabb betegségeid is adódhatnak. Nem tudom, hogy sportolsz-e, de oda kéne figyelni a mozgásra is, a mozgásszegény életmód is az egyik tényezője a székrekedésnek! Igazából nagyon nem jó, hogy péntek este jut ez eszedbe, mert már csak az ügyelet van, ha mégsem sikerül, mindenesetre, ha holnap délig sincs semmi, akkor mindenképpen szólj a szüleidnek, és menjetek orvoshoz!!!!!!!
3/9 anonim válasza:
Két-három napnál segít a kúp, egy hétnél már csak a beöntés, mert annyira kemény az anyag. A kúp kizárólag a bélmozgást aktiválja, nem lazítja a székletet.
4/9 anonim válasza:
Glicerines végbélkúp kell, az biztosan segít. Ne várakozz tovább, keress egy patikát!
5/9 anonim válasza:
A glicerines kúp sem lazítja a székletet.
6/9 anonim válasza:
Nyúlj fel gumikesztyűs kézzel és kapard ki a beszáradt cuccot.
Ezt már felülről ki nem hajtja belőled semmi, vagy szétreped a végbeled kitolás közben.
Egyébként ezért nem kell napokig halogatni a nagydolgot.
7/9 anonim válasza:
egy ügyes beöntéssel megindíthatod. Gondolkozz, mivel is tudsz langyos vizet betolni...persze óvatosan. Egy kis töprengést megér, vagy keress rá a gúgliban a beöntés vezérszóval
én is voltam így, kénytelen voltam az étkezésemen radikálisan változtatni.
8/9 anonim válasza:
Egy idős, egyedül élő családi ismerősöm járt így. Kihívta a mentőket, de előtte szólt, mi az ábra. Az igenügyes mentős dokinő kibányászta belőle a betont, oszt jónapot.
A páciens szerencsére tudta az illemet, mindannyian elégedettek voltak az eset után.
Te inkább csinálj egy beöntést magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!