Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagyon sok cukrosat eszem,...

Nagyon sok cukrosat eszem, segítenétek?

Figyelt kérdés

Imádom az édeset, nálam kizárt, hogy pár falat csokit ne egyek meg egy nap. Ezen szeretnék változtatni, csak nem tudom hogyan. Melyik lenne a jobb, ha fokozatosan hagynám el vagy ha egyik napról a másikra?

Olyan volt már, hogy pár napig nem ettem és nagyon nehezen viseltem.

Aki ilyen helyzetben volt segítene?

2017. dec. 18. 20:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fokozatosan könnyebb, ha hirtelen hagyod el biztos, hogy kb. evésrohamaid lesznek.
2017. dec. 18. 20:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Én szívesen segítek csokit enni.
2017. dec. 18. 21:01
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek. Én is kedvelem az édességet (bár függő nem vagyok), és eléggé hízékony alkatom is van - ez ugye nem egy jó kombináció. Amikor muszáj volt lefogyni, nekem az jött be, hogy napi egy étkezést kiváltottam fehérjeturmixszal (Németországban pl. a DM-ben is kapható ilyen). Ez ÉDES (kb. olyan, mint a kakaó vagy vaníliás turmix), 3-4 deci tejjel összerázva nagyon kevés kalória van benne, a fehérjetartalma miatt hosszú időre eltöm (saját tapasztalat alapján kb. 5-6 órán át nem lettem éhes). Természetesen nem arra találták ki, hogy az ember ezt vedelje egész nap, de nekem nagyon nagy segítség volt.
2017. dec. 18. 21:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Segítek szívesen. Az oroszkrémtortát és a lúdlábat átvállalom, hozhatod!
2017. dec. 18. 21:45
 5/9 anonim ***** válasza:
73%

A cukrot egyik napról a másikra hagytam el (kivételesen előfordul, de pl. a házamban azóta nincs és nem veszek cukrosat, de rokonnál néha eszem házi sütit), az édességet soha, azzal semmi bajom. Azért lecsökkent, ma már van olyan nap a héten, amikor nincs édesség (ez haladás, a párom úgy heti minimum 15-ször eszik édességet).

Elvileg kibírnám pár napig édesség nélkül (igazából biztos vagyok benne), de sosem próbáltam ki.

A csoki okés még extrém szénhidrátszegénmy étrendben is, a cukrot könnyű kihagyni belőle (vagy extrém töményet venni), nekem saját van, állandóan tartunk otthon, gyorsan fogy.

Ha valaki fél, hogy függő és úgy akarja szinte teljesen leépíteni... Hmmm, sokfélék vagyunk, de szerintem a legtöbb embernek ez fokozatosan megy. Még nekem is, aki sok ételt úgy zártam ki, hogy egyik napról a másikra, nagyon fokozatos leépítés kellene. Bár most hirtelen fogom csinálni, de nem tartósan: januárban kizárok mindent, aztán szépen hozom vissza a dolgokat, amikor már nagyon hiányoznak. Mindössze az ovo-vega ketogén a terv egész januárra. Most lesz először édesség nélküli hetem, ha összejön :D Meg tudom csinálni, csak nem biztos, hogy akarom.

2017. dec. 18. 22:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Pár falat csoki nem baj. Vegyél étcsokit, vagy étcsokis mazsolát, más ne legyen otthon, amiben cukor van, és ezekből tényleg csak pár darabot/kockát egyél. Ehetsz még gyümölcsöket is, azok is édesek, de legalább van bennük sok vitamin.

Azt mondják, a csokit akkor kívánja az ember, ha magnéziumra van szüksége, a cukor iránti vágyat pedig jól csökkenti a króm. Kipróbálhatod ezeket is.

2017. dec. 18. 22:49
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Akkor a fokozatosság lesz a legjobb. Most még elképzelni sem tudomm, milyen ha nem vagyok ennyire rabja a csokinak. Mert nálam tényleg ez a helyzet.

(Aki pedig osztozna velem egy tortán, az számítson rá, hogy magamnak nagyobb szeletet vágok (még) :))

2017. dec. 19. 03:12
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Van wavel csoki is amire ra van irvaa hogy no added sugar. Borzaszto finom :) pennybe a legolcsobb,ott csak 300ft. Van belole etcsoki,narancsos etcsoki,tejcsoki es kókuszos tejcsoki

Karacsonyi sutibe is ez kerul

2017. dec. 20. 23:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, megnèzem :)
2017. dec. 21. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!