Vegánok! Ez hogyan van?
Figyelt kérdés
Elvileg húsfogyasztás révén az artériák "megvastagodnak", a zsír lerakódik. De pl a csirkehús 100 grammjában 2 g zsír van, míg más vegán termékekben jóval több található.
Vagy másik felvetésem, hogy talán csak az állati zsiradék van ilyen hatással, így az a 2 g is soknak számít ?
2017. dec. 17. 13:43
1/1 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az utóbbi feltevésed a helyes, az állati zsírok többnyire telítettek és lerakódnak míg a növényiek telítetlenek és többszörösen telítetlenek ami jótékony hatással van a koleszterinszintre és a keringésre, rengeteg fontos anyagot pl omega zsírsavak tartalmaz amit az állati zsírok nem.
Egyébként a csirkemellben is 3,6g zsír van míg a szárnyában 6g a combjában pedig 13.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!