Vegánok! Tudnátok nekem segíteni a tapasztalataitokkal?
Figyelt kérdés
Betegség miatt minden állati származékoz el kell hagynom. Sosem voltam nagy húsevő, anyukám csirkemellel készített mindent, úgyhogy gondot nem okozna az elhagyása, viszont a tejtermékekkel (leginkább a sajttal) azért hadilábon állok. Hogyan tértetek át? Fokozatosan szoktattátok magatokat? Mire kell odafigyelni a tápanyagpótlás tekintetében? Ha ismertek olyan oldalakat, amik hasznosak lennének egy kezdőnek, azt is szívesen elolvasnám.
2017. máj. 10. 19:24
1/8 anonim válasza:
Betegség miatt? Bár ez nem a kérdésre válasz, de megkérdezhetem, milyen betegség ez? Még sose hallottam ilyenről.
2017. máj. 10. 20:02
2/8 A kérdező kommentje:
Zsírfelszívódási zavarom van, úgyhogy ez egy kicsit összetettebb, de a lényeg, hogy ezektől vagyok a legrosszabbul, és sokat fogytam, amíg nem figyeltem az étkezésemre.
2017. máj. 11. 06:58
3/8 anonim válasza:
Kezdd olvasással
80/10/10
Kína tanulmány
Harcosok étrendje
Anita Bean modern sporttáplálkozás
Az utolsó 2 semmi köze a vegansághoz, de szerintem nagyon hasznos dolgok is vannak bennük, amik hasznosan kiegészítik a 2 vegan könyvet.
2017. máj. 11. 06:58
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindet el fogom olvasni. :) Ahogy látom a 80/10/10 lesz a legjobb megoldás a problémámra.
2017. máj. 11. 11:23
5/8 anonim válasza:
Nem kell lemondanod a sajtról, tejtermékek ízvilágáról sem, milliónyi növényi alternatíva van ezekre. De minden elhatározás kérdése. Én egyik napról a másikra lettem vegán, és nem tudtam vágyakozni azokra az undormányokra, amiket korábban úgy imádtam (pl sajt).
A sajt"függőség" hátterében egyébként az áll, hogy a tehén tejében (=anyatej) megtalálhatók olyan anyagok, amik "függővé" teszik a kis bocit, így magától visszamegy az anyjához, újra és újra. Nem véletlenül kell (jó sok idő múlva) az anyának elzavarnia a borját, amikor már fájdalmas, megterhelő neki az utód táplálása. Ugyan ez van a macskáknál, kutyáknál stb is.
2017. máj. 11. 11:47
6/8 anonim válasza:
Ne legyél 80/10/10 fanatikus, pont annyi faxság van benne, mint amennyi okosság... az ég világon semmi bizonyíték nincs rá, hogy nyers evés olyan jó lenne, mit azt állítja.
2017. máj. 11. 16:47
7/8 A kérdező kommentje:
Már én is gondoltam a vegán sajtokra, de az olajos magvak evését szintén nem vihetem túlzásba. Azért persze letesztelem majd, hogy mennyire bírom. Fanatikus nem leszek, nem vagyok olyan típus, de mivel az ételek többségétől rosszul vagyok, ezért kell találnom egy olyan diétát, amivel javíthatok az állapotomon, mert jelenleg igen pocsékul vagyok. Ez van, ha az ember nem figyel a jelekre, és nem veszi észre, hogy gluténérzékeny. Tanuljatok a hibámból!
2017. máj. 11. 18:20
8/8 anonim válasza:
Nézd meg FB-on az "ezt ettem ma vegán" csoportot. Nagyon hasznos!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!