Vegánok, pesti biobolt?
Vagy a vegánt írta el és vegetáriánusra gondolt. ;)
"Sajtok" - kb. csak 2-3 márka gyárt növényi sajtot, s ezeknek vannak különböző ízesítésű fajtáik, de mindnek egyforma jellegzetes mű olajíze van, amit erős ízesítésekkel se lehet elnyomni, szóval nem hiszem, hogy valaki képes lenne ezekre úgy rákattanni, hogy fő táplálékként említse. :)
Remélem elmondja a "megfejtést" a kérdező, hogy növényi sajtra és tejre gondolt vagy vegetáriánusra normál sajttal és tejjel. :)
Növényi tej amúgy minden közértben és német drogériában van, sőt ez utóbbiakban a legolcsóbb (müller, dm, rossmann). Bár a legeslegolcsóbb otthon csinálni, nekem a máktej jött be így - kb. 200 Ft/L. Sajnos főzésnél az igazi tejet nem minden típusú növényi tej képes helyettesíteni, pl. a rizstejet el kell felejteni erre, az csak fehér víz, a "testesebb", sűrűbb(?) növényi tejek jók, főzni natumi zabtejjel szoktam.
Nem tudom, hogy még aktuális-e a válaszom, most láttam csak, hogy mennyi választ kaptam. Vegán tejre és sajtra gondoltam, nem írtam el semmit. :)
Már egy ideje vegán vagyok és semmi szükségem ilyen dolgokra, nagyon sok dolgot tanultam az elmult ket honapban a novenyi alapu etrendrol(hala par ilyen konyvnek es dokumentumfilmnek). Nem is nagyon próbáltam ilyen termekeket, egyedül növenyi(!!!) tejet és tofut veszek ritkán a nagyon feldolgozott elelmiszerek kozul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!