Tudnatok vegan helyettesitoket mondani? Pl, a tej helyett a kokusztej, mandulatej st. Kenyer helyett? Barnakenyer, barnazsemle vegan? Toastkenyeret ehetnej a veganok? Milyen csokikat ehetnek? Chips is meg van szabva hogy milyet?
tölts le a mobilodra egy E szám határozót, szépen megfogod a boltban ami kaját meg akarsz venni, megfordítod, aztán kielemzed, hogy vajon megeheted e...
amúgy sok esetben a bolti kenyérbe tesznek állati eredetű állagjavítókat... ezt én addig, amíg rá voltam kényszerítve bolti kenyér fogyasztásra, figyelmen kívül hagytam, de már 3 éve csak saját kenyeret eszem ami a saját kemencémben sül, a saját búzámból és kukoricámból.
Egyébként meg felejtsd el a "helyettesítést" semmit nem kell helyettesíteni... főleg nem azt a sok szemetet, amit felsoroltál...
csokiból étcsoki mehet, ha az van a papírjára írva, hogy Nyomokban tejet tartalmazhat, az nálam határeset azt még megeszem, elvégre ez egy feltételes mód, és max véletlen van benne, nem pedig azért a csokiért kellett bárminek meghalnia... de kakaóvajjal frankó házicsokikat lehet csinálni otthon is...
Banán. a banán egy szuperfood bár utálom ezt a szókapcsolatot... de lényegében igaz, szinte minden ásvány, vitamin, enzim, szinte minden megvan a banánban amire a szerevezetednek szüksége van, ezért a legtöbb vegannak a banán a fő bázisa... ami ott van szinte minden napjában...
én munkából hazaérve szoktam banán alapú smoothie-kat fogyasztani NAGY kiszerelésben, étrsd pl:
5-6banán
2dl növényi tej
200gramm fagyasztott eper
200gramm egyéb fagyasztott bogyó
200gramm spenót
1 evőkanál darált lenmag
50gramm zabpehely
50gramm dextróz
50gramm kókuszreszelék
1kiskanál fahéj
ezt beverem kb 10 perc alatt, és aznapra jól vagyok lakva :D
persze van, mikor úgy megcsömörlök, hogy hetekig gondolni se tudok rá... olyankor viszont kívánom egyesével az alapanyagait...
egy szó mint száz... ha vegán akarsz lenni, felejtsd el a HELYETTESÍTÉST... semmit nem helyettesíteni kell... hanem ÚJ ételeket kell felfedezned.
ja és am 1# nek is igaza van...
2 alap könyv:
80/10/10
Kína tanulmány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!