Tejallergia miatt attertem a mogyorotej es mandulatej ivasara, a borom allapota nem javult, okozhat pattanasokat ez a ket tejfele?
Azt nem deritették ki hogy tejfehérje vagy tejcukor allergiád van? Ha magára a fehérjére vagy érzékeny akkor lehet inkább hanyagolni kéne minden tejterméket esetleg rizs vagy zabtejjel próbálkozni. Ha a cukor a ludas, akkor elég a laktozmentes is.
Én még azt is el tudom képzelni, hogy a magvakra is allergiás lehetsz, azért nem javul a bőröd a mandula és mogyorotej miatt.
Kéne egy rendes labor, amivel ki lehet deríteni esetleg egy teljeskörű gasztroenteroligiai kivizsgálás.
Bolti termékek? Azok tele vannak adalékanyagokkal...
Nem nehéz letesztelni. Egy hétig ne igyál tejpótlókat sem, ha nem jön ki újabb pattanás, akkor megvan az ok.
Nekem tutira a tejtermékektől van (fehérjeérzékenység), odafigyelek a táplálkozásomra, és ha nagy ritkán megengedek magamnak egy kevéske tejterméket (pl. 2 kanál tejföl), 2 napon belül kijön kb. 3 pattanás az arcomon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!