Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Zöldségkörethez milyen feltét...

Zöldségkörethez milyen feltét van még, ami nem sült/panírozott?

Figyelt kérdés

Zöldségkörethez jól passzolnak a sült, panírozott, dolgok, pl. rántott hal, rántott sajt, stb. De nem egészséges túl gyakran ilyeneket enni, de akkor milyen más feltét lehetőség van, ami nem panírozott, olajban sült?

A csirkét tudom, azt el lehet natúr is készíteni, serpenyőben kevés olajjal párolni. Milyen más lehetőség van?

Pl. sajtot panírozáson kívül hogyan lehet még feltétnek elkészíteni? stb.

A legtöbb feltétnél sült dolgokat írnak, milyen feltétek vannak, amik nem így készülnek, de mégis feltét érzetet adnak?

2017. dec. 2. 19:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Grillezett sajt, finomabb, mint rántva. Halat is lehet panirozás nélkül elkészíteni, pl. füstölőben. De kB. mindent el lehet készíteni sütőben is, minimális olaj hozzáadásával, akár zöldségekkel együtt.
2017. dec. 2. 19:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Tükörtojás, főtt sonka/virsli, sajtot sütőpapírra szétterítesz, megolvasztod, mikor kihűl széttördeled.
2017. dec. 2. 19:24
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi, a grillezett sajt jó ötlet, így még nem próbáltam. Igen, halat, csirkét el lehet készíteni serpenyőben is. A kérdés arra is irányult, hogy milyen más jó feltét lehetőségek vannak még csirkén, halon, sajton kívül?

Amikor keresgéltem, akkor leginkább olajban sült dolgokat találtam (fasírt varíációk, stb.). Mi lehet még ami, nem csirke (vagy más hús, húsból csirkét eszem leginkább), hal vagy sajt?

2017. dec. 2. 19:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, a tojás még egy lehetőség, bár zöldségkörethez azt nem érzem elég tartalmasnak, nincs olyan jellege párosítva, mint a húsnak, sajtnak, stb. Tojással valahogy szegényesnek érződik.
2017. dec. 2. 19:28
 5/7 anonim ***** válasza:

a főtt tojás.

bármi más sültnek számít. Ha ilyen igényes vagy, marad a főtt sonkaszeletek, melegített minőségi virslik, párizsikarikák.

2017. dec. 2. 19:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Sültön az olajban sült dolgokat értettem elsősorban (pl. panírozott dolgok). Ezek tudtommal kevésbé egészségesek. Vagyis az olyan sülttel nincs gondom, ami mondjuk grillen vagy csak egy vékony olajrétegen készül.
2017. dec. 2. 19:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Grillezett sajt

Sütőben sült falafel, tócsni, zöldség-vagy hüvelyesekből készült fasírt, mártással (tejfölös, paradicsomos, stb.)

Serpenyőben sült szezámmagos füstölt tofu

Polenta-szeletek serpenyőben sütve

Szejtán

2017. dec. 2. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!