Hogyan főzzek refluxos páromnak?
Azt már megfigyeltem, hogy a panírozott dolgoktól, illetve az anyukája által használt, olcsó ételízesítőtől és sok fűszertől mindig előjön neki. (orvosnál volt már, gyógyszere is van rá, de nem árt megelőzni)
Milyen ételeket, összetevőket kerüljek, illetve miket részesítsek előnyben?
A nagyon zsíros, savas és édes dolgokat kell kerülni, főleg ha egy ételben ez mind benne van, pl. paradicsomos tésztaszósz, amiben szalonna vagy zsírosabb darálthús is van. Az erősen fűszeres, hagymás, fokhagymás és túl sós ételek is kerülendők. Zöldfűszereket viszont nyugodtan lehet használni. És igen, az éltelízesítőkben, zacskós levesekben, konzerv készételekben is lehetnek irritáló adalékanyagok. Olyan ételízesítőt kell használni, amiben csak természetes alapanyagok vannak.
Az alkoholfogyasztást pedig minimalizálni kell.
Általában előnyös a főtt krumpli, rizs, sovány főtt húsok, főtt vagy nyers zöldségek, a hüvelyesekből inkább felesborsó, lencse, a babbal viszont vigyázni kell. De legjobb egyénileg kitapasztalni, hogy mi az ami jó.
Sajnos vannak, amikről nem tudom leszoktatni, pl. szénsavas üdítők, abból is általában kóla, és töménytelen mennyiségű édesség.
Viszont megfogadom a tanácsokat, ment a + :)
Bizony, pont, szénsavas dolgokat és az édességeket nagyon mellőzni kéne, hiszen a cukor olyan savas közeget teremt a gyomorban, hogy ihajj. Szénsav szintén nagyon káros. Ha teheti, redukálja minimálisra az alkoholt is, én egy pohárka pezsgő után is csak kapkodom a Rennie-t.
Az erős fűszeres és zsíros dolgokat mindenképpen kerülni kell, illetve az olyan dolgokat, amelyekben a paradicsom főtt formában fordul elő: lecsó, szószok, leves, főzelék, ketchup. Nyersen jöhet, úgy nem problémás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!