A páromnak a tojástól függetlenül attól, hogy milyen formában eszi de fáj a hasa és mindíg mennije kell a wcre utánna ez miért van?
Lehet esdig nem volt feltűnő. A barátnőm 26 éves, mostanában erősödött fel nála is ez a dolog, mintha tojásallergiája lenne, eddig pl. főtt formában nem bántotta, most már sehogy sem megy. A párom 32 éves, pár éve olyan szinten rosszul van a tejtől, mint előtte soha, régebben a joghurttól, túrótól semmi baja nem volt, most már attól is. "Egyszerű": kerülni kell. De mondok jobbat, nagypapám 70 évesen lett allergiás valamelyik pollenre, előtte aoha semmi hasonló baja nem volt.
Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de a sok sz.r amivel a kajánkat, növényeket stb.-t kezelik, egy idő után sajnos megbosszulják magukat. Az allergia jelentkezhet később is, úgy tűnik ételeknél szintén, bár ezt én sem tudtam az előbb említettekig.
Sokan esznek sok tojást, ezzel nincs baj. 5 tojás nem is sok egyszerre, simán szoktam többet is enni, ha nem is mindig, ahhoz túl kicsi a fehérjelimitem, sajna.
Egyszerűen neki most ütött be az allergia, ez van. Részvétem, de azért tojás nélkül is lehet élni valahogy. Illetve kipróbálhatja, hogy 1-2-től is rosszul van-e, nagyon hasznos pár tojás itt-ott.
Csak mert másban is van fehérje, miért ne ehetné az ember azt, amit szeret? Egyébként kismillió más tápanyag is van benne, amúgysem igen akad olyan, ami értékesebb fehérjét ad a tojásnál (az anyatejet kivéve, de az csecsemőkor után nem opció)... Ha mások ehetnek folyton húst, én miért ne ehetnék folyton tojást? :D
Nem mindenkinek lesz tőle vagy bármilyen más normál ételtől baja, nagyobb mennyiségben sem.
Nem hinném, de ezt majd 6-8 évtized múlva meglátom.
De miért védekezne? A tojással nincs gond. A hús ellen sem védekezik, a zöldség ellen sem, miért védekezne pont a tojás ellen? S mi okból? Teljesen jó étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!