Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mindig eszek annyit amennyivel...

Mindig eszek annyit amennyivel jól lakok, de a szüleim szerint nem eszek eleget. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kicsi koromtól nem eszek meg mindent, nagyon válogatós vagyok, és amit meg is eszek abból is keveset, de mindig annyit amennyi jól esik nekem. Szüleim szerint keveset eszek, el akarnak vinni vérvizsgálatra, és nem engednek el szinte sehova mert nem bíznak bennem , hogy eszek. És azt hiszik hogy éheztem magam. Eléggé gyenge vagyok, vagyis nem sportos alkat, könnyen fáradok. Abban egyetértek, hogy viszonylag keveset eszek, de növök rendesen , testsúlyom és magasságom is rendben van , és vékony csontozatú vagyok. 46 kg és 158 cm vagyok, 13, nemsokára 14 éves. Valami ötlet, hogy mitől eszek ennyire keveset? Vagy mit tegyek, hogy a szüleim higyjenek nekem?

2017. okt. 22. 14:15
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Te így vagy beprogramozva, folytasd, ahogy idáig csináltad. Az evés túlerőszakolása nem lenne bölcs dolog.
2017. okt. 22. 14:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok gyerekkorom óta, most 23 vagyok, nő, 174 cm, 56 kg. Simán elférne rajtam +5kg, de nem megy, mert hiába kapok fel magamra pluszt, az nagyon hamar le is megy rólam. Nehezen hízok, könnyen fogyok. Manapság is emlegetik néha, egy doktornő kérdezte vérképed? Mondom tökéletes és csak húzza a szemöldökét.

Gyerekkoromban se volt szokásom többet enni, kimentem az udvarra játszani, mert nem voltam éhes, nagyanyám meg utánam hozta a tál levest... (mondjuk ők mindig azt hiszik éhenhalsz). És rettenet idegesítő volt ez mindig, hogy erőltetik és mondják keveset eszek. De azóta sem változott, mert nem fogok többet enni annál, amennyit bírok vagy jól esik.

2017. okt. 22. 15:06
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Változó, kinek mennyi kell. A fáradékonyságot jó lenne megtudni, mi okozza, lehet, hogy valamiből hiányod van... De ha nem fogysz, akkor kicsi az esélye, hogy a kalóriával gond van (oké, be is lassulhat az anyagcseréd, de azért elégtelen evésnél inkább fogy az ember).

Alapesetben jó, ha annyit eszel, amennyi jólesik, de van, akinek a koplalás "esik jól", de az kezd elfogyni, ami rámutat, hogy baj van. Aki kevés evéssel jól működik, annak annyi kell és kész.

(Én simán fogyok egyes időszakokban, pompásan jóllakott teljes nappal, úgyhogy ilyen is van.)

A vérvizsgálattal semmi baj, oda elvihetnek, informatív lehet.

2017. okt. 22. 15:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért kis kalóriánál ügyelj a fehérjére, ezt még hozzáteszem. Nagyon sokan esznek túlnyomórészt szénhidrátot, ami még OK, de elveheti a helyet a fontosabbaktól.
2017. okt. 22. 15:52
 5/6 anonim ***** válasza:
A szüleid túlsúlyosak.
2017. okt. 22. 19:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Vitamin- és nyomelemhiány lehet a háttérben - B-vitaminok, cink javítja az étvágyat. Ha nem eszel (elég) húst, csak nagyrészt cukros vagy lisztes ételeket, akkor sanszos a vashiány, ami okozhat fáradékonyságot. Menj el a vérvételre, hogy kiderüljön, minden rendben van-e.
2017. okt. 22. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!