Mindig eszek annyit amennyivel jól lakok, de a szüleim szerint nem eszek eleget. Mit tegyek?
Én is ilyen vagyok gyerekkorom óta, most 23 vagyok, nő, 174 cm, 56 kg. Simán elférne rajtam +5kg, de nem megy, mert hiába kapok fel magamra pluszt, az nagyon hamar le is megy rólam. Nehezen hízok, könnyen fogyok. Manapság is emlegetik néha, egy doktornő kérdezte vérképed? Mondom tökéletes és csak húzza a szemöldökét.
Gyerekkoromban se volt szokásom többet enni, kimentem az udvarra játszani, mert nem voltam éhes, nagyanyám meg utánam hozta a tál levest... (mondjuk ők mindig azt hiszik éhenhalsz). És rettenet idegesítő volt ez mindig, hogy erőltetik és mondják keveset eszek. De azóta sem változott, mert nem fogok többet enni annál, amennyit bírok vagy jól esik.
Változó, kinek mennyi kell. A fáradékonyságot jó lenne megtudni, mi okozza, lehet, hogy valamiből hiányod van... De ha nem fogysz, akkor kicsi az esélye, hogy a kalóriával gond van (oké, be is lassulhat az anyagcseréd, de azért elégtelen evésnél inkább fogy az ember).
Alapesetben jó, ha annyit eszel, amennyi jólesik, de van, akinek a koplalás "esik jól", de az kezd elfogyni, ami rámutat, hogy baj van. Aki kevés evéssel jól működik, annak annyi kell és kész.
(Én simán fogyok egyes időszakokban, pompásan jóllakott teljes nappal, úgyhogy ilyen is van.)
A vérvizsgálattal semmi baj, oda elvihetnek, informatív lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!